Pregled bibliografske jedinice broj: 33549
Proizvodnja kuhanog sira, autohtonog proizvoda Podravine
Proizvodnja kuhanog sira, autohtonog proizvoda Podravine, 1996., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 33549 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja kuhanog sira, autohtonog proizvoda Podravine
(Production of boil cheese, actonous production of Podravina)
Autori
Levak, Siniša
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
30.10
Godina
1996
Stranica
27
Mentor
Antunac, Neven
Ključne riječi
kuhani sir; kemijska analiza; tehnologija proizvodnje
(boil cheese; chemical analysis; technology of production)
Sažetak
Autor opisije tehnološki proces proizvodnje jedne vrste autohtonog kuhanog sira koji je karakterističan za Podravsko-bilogorsko područje. U uvodnom dijelu, iznosi značaj proizvodnje autohtonih sireva u Hrvatskoj. Detaljno opisuje proizvodnju kuhanog sira u domaćinstvu s pojedinim fazam,a (obiranje mlijeka, proizvodnja maslaca, proizvodnja svježeg i kuhanog sira). Autor iznosi erzultate kemijskih analiza sira: količinu vode, suhe tvari, masti, masti u suhoj tvari sira, et pH
) dimenzije i randman sira.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA