Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 33511

Proizvodnja tarskog sira


Matić, Daniel
Proizvodnja tarskog sira, 1998., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 33511 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja tarskog sira
(Production of Tar cheese)

Autori
Matić, Daniel

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
27.05

Godina
1998

Stranica
41

Mentor
Lukač-Havranek, Jasmina

Ključne riječi
ovčji sir; tarski sir; standardizacija;
(sheep cheese; Tar cheese; standardization)

Sažetak
U Istri postoji duga tradicija prerade mlijeka u razne mliječne proizvode, posebice u sir. Industrijski proizveden tarski sir bazira se na autohtonoj proizvodnji ovčjih sireva u Istri. Proizvodnja tih sireva zadržala se u manjim seoskim domaćinstvima koja se bave ekstenzivnim ovčarenjem. Za proizvodnjom tarskog sira postoji veliki interes pa je cilj ovog rada opisati tehnologiju izrade tarskog sira. Opisani su geografski i vegetacijsko-klimatski uvjeti na području Istre i prikazani rezultati osnovnih kemijskih analiza ovčjeg mlijeka i sira. Izvršeno je i organoleptičko ocjenjivanje sireva različite zrelosti (nakon 20, 30, 40, 50 i 60 dana). Autor je dao prijedlog za standardizaciju. Unapređenje proizvodnje tarskog sira moguće je postići razvojem ovčarstva, te otklanjanjem pojedinih nedostataka u pojedinim fazama tehnološkog procesa (priprema mlijeka za sirenje, prešanje, soljenje, njega sira).

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
178882

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Daniel Matić (autor)

Avatar Url Jasmina Havranek (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Matić, Daniel
Proizvodnja tarskog sira, 1998., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Matić, D. (1998) 'Proizvodnja tarskog sira', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mati\'{c}, Daniel}, year = {1998}, pages = {41}, keywords = {ov\v{c}ji sir, tarski sir, standardizacija, }, title = {Proizvodnja tarskog sira}, keyword = {ov\v{c}ji sir, tarski sir, standardizacija, }, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mati\'{c}, Daniel}, year = {1998}, pages = {41}, keywords = {sheep cheese, Tar cheese, standardization}, title = {Production of Tar cheese}, keyword = {sheep cheese, Tar cheese, standardization}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font