Pregled bibliografske jedinice broj: 334413
Tehnologija proizvodnje sireva u mljekari "Šimun- Milk"
Tehnologija proizvodnje sireva u mljekari "Šimun- Milk", 2008., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 334413 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnologija proizvodnje sireva u mljekari "Šimun- Milk"
(Technology of production cheese in dairy "Šimun- Milk")
Autori
Mikuš, Tomislav
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Veterinarski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
18.04
Godina
2008
Stranica
52
Mentor
Kozačinski, Lidija
Neposredni voditelj
Cvrtila-Fleck, Željka
Ključne riječi
Tehnologija ; Sir
(technology ; cheese)
Sažetak
U radu je opisan tehnološki proces proizvodnje tradicionalnih sireva u mljekari "Šimun- Milk".Kroz rad se prati kvaliteta sirovine, tj. sirovog mlijeka s otkupnog područja mljekare, te se utvrđuje da je s otkupnog područja kvalitetno i da zadovoljava sve norme Pravilnika o kakvoći svježeg sirovog mlijeka(NN 102/2000)
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA
Projekti:
053-0531854-1853 - Mikrobiološka ispravnost i održivost namirnica animalnog podrijetla (Kozačinski, Lidija, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb