Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 326400

Kakvoća trajnih kobasica i češnjovki iz individualnih domaćinstava


Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila Fleck, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Kozačinski, Zvonimir
Kakvoća trajnih kobasica i češnjovki iz individualnih domaćinstava // Meso, 10 (2008), 1; 45-52 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 326400 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća trajnih kobasica i češnjovki iz individualnih domaćinstava
(Quality of dry and garlic sausages from individual households)

Autori
Kozačinski, Lidija ; Hadžiosmanović, Mirza ; Cvrtila Fleck, Željka ; Zdolec, Nevijo ; Filipović, Ivana ; Kozačinski, Zvonimir

Izvornik
Meso (1332-0025) 10 (2008), 1; 45-52

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
autohtoni mesni proizvodi; higijenska ispravnost; kobasice
(traditional products; safety)

Sažetak
U ovom radu su prikazani rezultati senzorne, kemijske i mikrobiološke pretrage domaćih kobasica u tipu trajnih ("suhih") kobasica i češnjovki koje se tradicionalno proizvode u seoskim domaćisntvima te rezultati pretraga u ocjeni mikrobiološke čistoće opreme, pribora i radnih površina u prostorima gdje se kobasice proizvode. Ujedno, ukazano je na problem sigurnosti proizvodnje tradicionalnih kobasica u odnosu na sirovinsku osnovu, tehnologiju proizvodnje te kakvoću i higijensku ispravnost proizvoda uz karakteristike već afirmiranih autohtonih obilježja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Projekti:
053-0531854-1851 - Veterinarsko javno zdravstvo u proizvodnji zdrave hrane (Hadžiosmanović, Mirza, MZOS ) ( CroRIS)
053-0531854-1853 - Mikrobiološka ispravnost i održivost namirnica animalnog podrijetla (Kozačinski, Lidija, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila Fleck, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Kozačinski, Zvonimir
Kakvoća trajnih kobasica i češnjovki iz individualnih domaćinstava // Meso, 10 (2008), 1; 45-52 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Kozačinski, L., Hadžiosmanović, M., Cvrtila Fleck, Ž., Zdolec, N., Filipović, I. & Kozačinski, Z. (2008) Kakvoća trajnih kobasica i češnjovki iz individualnih domaćinstava. Meso, 10 (1), 45-52.
@article{article, author = {Koza\v{c}inski, Lidija and Had\v{z}iosmanovi\'{c}, Mirza and Cvrtila Fleck, \v{Z}eljka and Zdolec, Nevijo and Filipovi\'{c}, Ivana and Koza\v{c}inski, Zvonimir}, year = {2008}, pages = {45-52}, keywords = {autohtoni mesni proizvodi, higijenska ispravnost, kobasice}, journal = {Meso}, volume = {10}, number = {1}, issn = {1332-0025}, title = {Kakvo\'{c}a trajnih kobasica i \v{c}e\v{s}njovki iz individualnih doma\'{c}instava}, keyword = {autohtoni mesni proizvodi, higijenska ispravnost, kobasice} }
@article{article, author = {Koza\v{c}inski, Lidija and Had\v{z}iosmanovi\'{c}, Mirza and Cvrtila Fleck, \v{Z}eljka and Zdolec, Nevijo and Filipovi\'{c}, Ivana and Koza\v{c}inski, Zvonimir}, year = {2008}, pages = {45-52}, keywords = {traditional products, safety}, journal = {Meso}, volume = {10}, number = {1}, issn = {1332-0025}, title = {Quality of dry and garlic sausages from individual households}, keyword = {traditional products, safety} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • Chemical Abstracts
  • CAB Abstracts
  • Food Science and Technology Abstracts
  • Zoological Records
  • EBSCO Publishing





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font