Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 325460

Izrada receptura za niskokalorične želirane proizvode od maline


Romanić, Dijana
Izrada receptura za niskokalorične želirane proizvode od maline, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 325460 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Izrada receptura za niskokalorične želirane proizvode od maline
(Developing the recipes of the low-calorie raspberryes gel products)

Autori
Romanić, Dijana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
09.10

Godina
2002

Stranica
63

Mentor
Levaj, Branka

Ključne riječi
malina; niskokalorični džem; pektin; fenolni spojevi; plinska kromatografija
(raspberry; low-calorie jam; pectin; phenol compounds; gas-chromatography)

Sažetak
Ovim se radom htjela utvrditi odgovarajuća receptura za pripremu niskokaloričnog džema od maline, kao i nadjeva za potrebe pekarske industrije. Provedena je fizikalno-kemijska analiza sirovine, a da bi se pronašla optimalna koncentracija pektina, napravljene su marmelade od pasirane pulpe. Svi džemovi ocijenjeni su jako dobro a najviše ocjene postigao je džem od cijelih plodova s udjelom voća od 5% i saharozom, te od pulpe s udjelom voća od 10% i saharozom.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
88/02



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Levaj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Romanić, Dijana
Izrada receptura za niskokalorične želirane proizvode od maline, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Romanić, D. (2002) 'Izrada receptura za niskokalorične želirane proizvode od maline', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Romani\'{c}, Dijana}, year = {2002}, pages = {63}, keywords = {malina, niskokalori\v{c}ni d\v{z}em, pektin, fenolni spojevi, plinska kromatografija}, title = {Izrada receptura za niskokalori\v{c}ne \v{z}elirane proizvode od maline}, keyword = {malina, niskokalori\v{c}ni d\v{z}em, pektin, fenolni spojevi, plinska kromatografija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Romani\'{c}, Dijana}, year = {2002}, pages = {63}, keywords = {raspberry, low-calorie jam, pectin, phenol compounds, gas-chromatography}, title = {Developing the recipes of the low-calorie raspberryes gel products}, keyword = {raspberry, low-calorie jam, pectin, phenol compounds, gas-chromatography}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font