Pregled bibliografske jedinice broj: 325460
Izrada receptura za niskokalorične želirane proizvode od maline
Izrada receptura za niskokalorične želirane proizvode od maline, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 325460 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Izrada receptura za niskokalorične želirane proizvode od maline
(Developing the recipes of the low-calorie raspberryes gel products)
Autori
Romanić, Dijana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
09.10
Godina
2002
Stranica
63
Mentor
Levaj, Branka
Ključne riječi
malina; niskokalorični džem; pektin; fenolni spojevi; plinska kromatografija
(raspberry; low-calorie jam; pectin; phenol compounds; gas-chromatography)
Sažetak
Ovim se radom htjela utvrditi odgovarajuća receptura za pripremu niskokaloričnog džema od maline, kao i nadjeva za potrebe pekarske industrije. Provedena je fizikalno-kemijska analiza sirovine, a da bi se pronašla optimalna koncentracija pektina, napravljene su marmelade od pasirane pulpe. Svi džemovi ocijenjeni su jako dobro a najviše ocjene postigao je džem od cijelih plodova s udjelom voća od 5% i saharozom, te od pulpe s udjelom voća od 10% i saharozom.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
88/02