Pregled bibliografske jedinice broj: 325459
Ispitivanje svojstava jestivih membrana
Ispitivanje svojstava jestivih membrana, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 325459 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ispitivanje svojstava jestivih membrana
(Examination of edible membranes characteristics)
Autori
Volarić, Ivona
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
04.10
Godina
2002
Stranica
41
Mentor
Berković, Katarina
Ključne riječi
jabučni pire; jestive membrane; propusnost
(apple puree; edible membranes; permeability)
Sažetak
Jestive membrane koriste se kao sekundarni ambalažni materijali, služe za poboljšanje i održavanje trajnosti i kvalitete hrane. Jestivi omotač dobiven je od jabučnog pirea, askorbinske kiseline, limunske kiseline, glicerola, pektina, sojinog ulja i pčelinjeg voska. Najbolja zaštita dobivena je uporabom otopine jabučnog pirea s dodatkom askorbinske i limunske kiseline te sojina ulja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
87/02
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Katarina Berković
(mentor)