Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 325459

Ispitivanje svojstava jestivih membrana


Volarić, Ivona
Ispitivanje svojstava jestivih membrana, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 325459 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Ispitivanje svojstava jestivih membrana
(Examination of edible membranes characteristics)

Autori
Volarić, Ivona

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
04.10

Godina
2002

Stranica
41

Mentor
Berković, Katarina

Ključne riječi
jabučni pire; jestive membrane; propusnost
(apple puree; edible membranes; permeability)

Sažetak
Jestive membrane koriste se kao sekundarni ambalažni materijali, služe za poboljšanje i održavanje trajnosti i kvalitete hrane. Jestivi omotač dobiven je od jabučnog pirea, askorbinske kiseline, limunske kiseline, glicerola, pektina, sojinog ulja i pčelinjeg voska. Najbolja zaštita dobivena je uporabom otopine jabučnog pirea s dodatkom askorbinske i limunske kiseline te sojina ulja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
87/02



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Katarina Berković (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Volarić, Ivona
Ispitivanje svojstava jestivih membrana, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Volarić, I. (2002) 'Ispitivanje svojstava jestivih membrana', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Volari\'{c}, Ivona}, year = {2002}, pages = {41}, keywords = {jabu\v{c}ni pire, jestive membrane, propusnost}, title = {Ispitivanje svojstava jestivih membrana}, keyword = {jabu\v{c}ni pire, jestive membrane, propusnost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Volari\'{c}, Ivona}, year = {2002}, pages = {41}, keywords = {apple puree, edible membranes, permeability}, title = {Examination of edible membranes characteristics}, keyword = {apple puree, edible membranes, permeability}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font