Pregled bibliografske jedinice broj: 324549
Izrada recepture nadjeva od višnje za pekarsku industriju
Izrada recepture nadjeva od višnje za pekarsku industriju, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 324549 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Izrada recepture nadjeva od višnje za pekarsku industriju
(Developing the recipe of the cherry fillings for backing industry)
Autori
Čakarun, Branka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
08.03
Godina
2002
Stranica
61
Mentor
Levaj, Branka
Ključne riječi
višnja; modificirani pšenični škrob; karboksimetilceluloza; nadjev od višnje; aroma
(cherry; modified wheat starch; charboximethylcelulose; filling of cherry; aroma)
Sažetak
Ovim radom obuhvaćena je razrada recepture za proizvodnju voćnog nadjeva od višnje za pekarske proizvode. Također je u početnoj sirovini i pojedinim voćnim nadjevima provedena plinsko-kromatografska analiza komponenata arome. Početna sirovina za pripremu voćnog nadjeva bili su kompot od višanja i smrznuta višnja maraska. U početnim sirovinama provedena je fizikalno-kemijska analiza i na osnovu dobivenih rezultata definirale su se recepture za pripremu nadjeva. Pripremljeni nadjevi upotrijebljeni su za izradu lisnatog tijesta s višnjama a u tu svrhu upotrebljavano je LEDO smrznuto tijesto pri čemu se pratilo ponašanje tijekom pečenja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
25/02