Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 324549

Izrada recepture nadjeva od višnje za pekarsku industriju


Čakarun, Branka
Izrada recepture nadjeva od višnje za pekarsku industriju, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 324549 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Izrada recepture nadjeva od višnje za pekarsku industriju
(Developing the recipe of the cherry fillings for backing industry)

Autori
Čakarun, Branka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
08.03

Godina
2002

Stranica
61

Mentor
Levaj, Branka

Ključne riječi
višnja; modificirani pšenični škrob; karboksimetilceluloza; nadjev od višnje; aroma
(cherry; modified wheat starch; charboximethylcelulose; filling of cherry; aroma)

Sažetak
Ovim radom obuhvaćena je razrada recepture za proizvodnju voćnog nadjeva od višnje za pekarske proizvode. Također je u početnoj sirovini i pojedinim voćnim nadjevima provedena plinsko-kromatografska analiza komponenata arome. Početna sirovina za pripremu voćnog nadjeva bili su kompot od višanja i smrznuta višnja maraska. U početnim sirovinama provedena je fizikalno-kemijska analiza i na osnovu dobivenih rezultata definirale su se recepture za pripremu nadjeva. Pripremljeni nadjevi upotrijebljeni su za izradu lisnatog tijesta s višnjama a u tu svrhu upotrebljavano je LEDO smrznuto tijesto pri čemu se pratilo ponašanje tijekom pečenja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
25/02



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Levaj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Čakarun, Branka
Izrada recepture nadjeva od višnje za pekarsku industriju, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Čakarun, B. (2002) 'Izrada recepture nadjeva od višnje za pekarsku industriju', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}akarun, Branka}, year = {2002}, pages = {61}, keywords = {vi\v{s}nja, modificirani p\v{s}eni\v{c}ni \v{s}krob, karboksimetilceluloza, nadjev od vi\v{s}nje, aroma}, title = {Izrada recepture nadjeva od vi\v{s}nje za pekarsku industriju}, keyword = {vi\v{s}nja, modificirani p\v{s}eni\v{c}ni \v{s}krob, karboksimetilceluloza, nadjev od vi\v{s}nje, aroma}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}akarun, Branka}, year = {2002}, pages = {61}, keywords = {cherry, modified wheat starch, charboximethylcelulose, filling of cherry, aroma}, title = {Developing the recipe of the cherry fillings for backing industry}, keyword = {cherry, modified wheat starch, charboximethylcelulose, filling of cherry, aroma}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font