Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 324244

Kvaliteta meda od bagrema


Kanižanec, Ivona
Kvaliteta meda od bagrema, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 324244 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kvaliteta meda od bagrema
(Acacia honey quality)

Autori
Kanižanec, Ivona

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
23.11

Godina
2007

Stranica
52

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
Kvaliteta; Med od bagrema; Fizikalno-kemijski parametri
(quality; acacia honey; physical-chemical parameters)

Sažetak
Med kao cjelovita namirnica bitnih nutritivnih i ljekovitih svojstava za čovjeka mora zadovoljavati određene kriterije za kvalitetu. Oni se određuju analizama koje se sastoje od: senzorske analize, fizikalno-kemijske analize i mikrobiološke analize. U ovom rada određeni su fizikalno-kemijski parametri: maseni udjel vode, električna provodnost, kiselost, maseni udjel reducirajućih šećera te maseni udjel saharoze. Svi uzorci su bagremov med (Robinia pseudoacacia L.) sakupljeni na području Republike Hrvatske i čuvani na sobnoj temperaturi. Fizikalno-kemijskim analizama dobiveno je da se maseni udjel vode kretao u rasponu od 14, 52 do 21, 36%, električna provodnost od 0, 00 do 0, 25 mS/cm, kiselost od 6, 54 do 15, 02 mmol/kg, maseni udjel reducirajućih šećera od 65, 17 do 76, 47% te maseni udjel saharoze 0, 00 do 3, 77%.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kanižanec, Ivona
Kvaliteta meda od bagrema, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Kanižanec, I. (2007) 'Kvaliteta meda od bagrema', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kani\v{z}anec, Ivona}, year = {2007}, pages = {52}, keywords = {Kvaliteta, Med od bagrema, Fizikalno-kemijski parametri}, title = {Kvaliteta meda od bagrema}, keyword = {Kvaliteta, Med od bagrema, Fizikalno-kemijski parametri}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kani\v{z}anec, Ivona}, year = {2007}, pages = {52}, keywords = {quality, acacia honey, physical-chemical parameters}, title = {Acacia honey quality}, keyword = {quality, acacia honey, physical-chemical parameters}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font