Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 324086

Usporedba proizvodnje šećera i šećerne trske korištenjem tri i tri i pol proizvodne sheme


Dinić, Tanja
Usporedba proizvodnje šećera i šećerne trske korištenjem tri i tri i pol proizvodne sheme, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 324086 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Usporedba proizvodnje šećera i šećerne trske korištenjem tri i tri i pol proizvodne sheme
(Comparison of sugar production from sugarcane using three or three and half production schemes)

Autori
Dinić, Tanja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
24.04

Godina
2002

Stranica
58

Mentor
Karlović, Damir

Ključne riječi
šećerna trska; sirovi šećer; šećerna repa; melasa; kristalizacija
(sugarcane; raw sugar; sugar beet; molasse; crystallization)

Sažetak
Prema međunarodnim dogovorima R Hrvatska ima obvezu uvesti šećera u onoj količini u kojoj ga je izvezla. Vlada je raspisala natječaj za uvoz sirovog šećera u svibnju, a prethodno su bile dogovorene uvozne kvote za šećerane u Županji i Osijeku. Namjera je bila da se šećer prerađuje paralelno s repom no dolaskom prvih količina sirovog šećera dolaze i nova tumačenja da se sirovi šećer mora prerađivati posebno. U vremenskom tjesnacu, ali i radi dobrih tehnoloških analiza sirovog šećera odlučilo se prerađivati šećer po novoj troproizvodnoj shemi koja je omogučavala nastavak proizvodnje nakon prerade repe bez zaustavljanja i posebne pripreme. Ovaj način prerade sirovog šećera nije nigdje opisan te je ovo pionirski pothvat šećerana u Hrvatskoj.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
51/02



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Karlović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Dinić, Tanja
Usporedba proizvodnje šećera i šećerne trske korištenjem tri i tri i pol proizvodne sheme, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Dinić, T. (2002) 'Usporedba proizvodnje šećera i šećerne trske korištenjem tri i tri i pol proizvodne sheme', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Dini\'{c}, Tanja}, year = {2002}, pages = {58}, keywords = {\v{s}e\'{c}erna trska, sirovi \v{s}e\'{c}er, \v{s}e\'{c}erna repa, melasa, kristalizacija}, title = {Usporedba proizvodnje \v{s}e\'{c}era i \v{s}e\'{c}erne trske kori\v{s}tenjem tri i tri i pol proizvodne sheme}, keyword = {\v{s}e\'{c}erna trska, sirovi \v{s}e\'{c}er, \v{s}e\'{c}erna repa, melasa, kristalizacija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Dini\'{c}, Tanja}, year = {2002}, pages = {58}, keywords = {sugarcane, raw sugar, sugar beet, molasse, crystallization}, title = {Comparison of sugar production from sugarcane using three or three and half production schemes}, keyword = {sugarcane, raw sugar, sugar beet, molasse, crystallization}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font