Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 323270

Izrada receptura za niskokalorične marmelade od višnje i višnje maraske


Kezić, Nataša
Izrada receptura za niskokalorične marmelade od višnje i višnje maraske, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 323270 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Izrada receptura za niskokalorične marmelade od višnje i višnje maraske
(Developing the recipies of sour cherry and sour cherry "maraska" low-calorie jams)

Autori
Kezić, Nataša

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
07.03

Godina
2003

Stranica
74

Mentor
Levaj, Branka

Ključne riječi
višnja; višnja maraska; niskokalorična marmelada; pektin; fenolni spojevi; antocijani
(sour cherry; sour cherry "maraska"; low-calorie jam; pectin; phenol compounds; anthocyanins)

Sažetak
Cilj rada bio je pronaći odgovarajuću recepturu za pripremu niskokalorične marmelade od višnje i višnje maraske. Provedena je fizikalno-kemijska analiza sirovine (voćne pulpe), određena pH vrijednost, ukupna kiselost, količina suhe tvari, direktno reducirajućih šećera i saharoze, te pektinskih tvari. Određene su i količine antocijana, ukupnih fenola, neflavonoida i flavonoida, da bi se utvrdile njihove promjene u gotovom proizvodu u odnosu na voćnu pulpu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
04/03



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Levaj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kezić, Nataša
Izrada receptura za niskokalorične marmelade od višnje i višnje maraske, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Kezić, N. (2003) 'Izrada receptura za niskokalorične marmelade od višnje i višnje maraske', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kezi\'{c}, Nata\v{s}a}, year = {2003}, pages = {74}, keywords = {vi\v{s}nja, vi\v{s}nja maraska, niskokalori\v{c}na marmelada, pektin, fenolni spojevi, antocijani}, title = {Izrada receptura za niskokalori\v{c}ne marmelade od vi\v{s}nje i vi\v{s}nje maraske}, keyword = {vi\v{s}nja, vi\v{s}nja maraska, niskokalori\v{c}na marmelada, pektin, fenolni spojevi, antocijani}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kezi\'{c}, Nata\v{s}a}, year = {2003}, pages = {74}, keywords = {sour cherry, sour cherry "maraska", low-calorie jam, pectin, phenol compounds, anthocyanins}, title = {Developing the recipies of sour cherry and sour cherry "maraska" low-calorie jams}, keyword = {sour cherry, sour cherry "maraska", low-calorie jam, pectin, phenol compounds, anthocyanins}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font