Pregled bibliografske jedinice broj: 322571
Utvrđivanje uvjeta sušenja kore mandarine
Utvrđivanje uvjeta sušenja kore mandarine, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 322571 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utvrđivanje uvjeta sušenja kore mandarine
(Establishment of conditions in mandarine peel drying process)
Autori
Smernjak, Barbara
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
30.11
Godina
2004
Stranica
75
Mentor
Levaj, Branka
Ključne riječi
aromatični spojevi; fenolni spojevi; kora; mandarina; sušenje
(drying; flavour compounds; mandarine; peel; phenolic compounds)
Sažetak
Cilj rada bio je odrediti odgovarajući način pripreme kore mandarine za sušenje i režim sušenja. Do najmanjih promjena u udjelu ukupnih fenola, hesperidina i sastava aromatičnih tvari, obzirom na svježu koru, došlo je u uzorku kuhanom 30 minuta u vodi prije sušenja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
135/04