Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 322571

Utvrđivanje uvjeta sušenja kore mandarine


Smernjak, Barbara
Utvrđivanje uvjeta sušenja kore mandarine, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 322571 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utvrđivanje uvjeta sušenja kore mandarine
(Establishment of conditions in mandarine peel drying process)

Autori
Smernjak, Barbara

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
30.11

Godina
2004

Stranica
75

Mentor
Levaj, Branka

Ključne riječi
aromatični spojevi; fenolni spojevi; kora; mandarina; sušenje
(drying; flavour compounds; mandarine; peel; phenolic compounds)

Sažetak
Cilj rada bio je odrediti odgovarajući način pripreme kore mandarine za sušenje i režim sušenja. Do najmanjih promjena u udjelu ukupnih fenola, hesperidina i sastava aromatičnih tvari, obzirom na svježu koru, došlo je u uzorku kuhanom 30 minuta u vodi prije sušenja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
135/04



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Levaj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Smernjak, Barbara
Utvrđivanje uvjeta sušenja kore mandarine, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Smernjak, B. (2004) 'Utvrđivanje uvjeta sušenja kore mandarine', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Smernjak, Barbara}, year = {2004}, pages = {75}, keywords = {aromati\v{c}ni spojevi, fenolni spojevi, kora, mandarina, su\v{s}enje}, title = {Utvr\djivanje uvjeta su\v{s}enja kore mandarine}, keyword = {aromati\v{c}ni spojevi, fenolni spojevi, kora, mandarina, su\v{s}enje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Smernjak, Barbara}, year = {2004}, pages = {75}, keywords = {drying, flavour compounds, mandarine, peel, phenolic compounds}, title = {Establishment of conditions in mandarine peel drying process}, keyword = {drying, flavour compounds, mandarine, peel, phenolic compounds}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font