Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 321935

Određivanje optimalne vlažnosti ekstrudiranog proizvoda kroki-kroketa


Josipović, Kata
Određivanje optimalne vlažnosti ekstrudiranog proizvoda kroki-kroketa, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 321935 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje optimalne vlažnosti ekstrudiranog proizvoda kroki-kroketa
(Otimum water content determination of "kroki-kroket" products)

Autori
Josipović, Kata

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
14.06

Godina
2004

Stranica
34

Mentor
Karlović, Damir

Ključne riječi
ekstruzija; flips; optimalna vlažnost
(extrusion; flips; optimum water content)

Sažetak
Svrha rada je odrediti onu količinu vode u gotovom proizvodu kroki-kroketu, dobivenog procesom ekstruzije u Schaaf ekstruderu, koja će dati kroki najboljih parametara kakvoće.Kako u tom procesu veliku ulogu ima tretiranje škroba odnosno ponašanje amiloze i amilopektina pri danim uvjetima, karakteristike proizvoda ovise o vodi koja se već nalazi u kukuruznoj krupici koja je glavni sastojak flipsa dok su parametri kao tlak, smicanje i temperatura konstantni. Istraživanje je pokazalo kako gotovi ekstrudirani kroki-kroket sa količinom vode od 2, 80-3, 10% ima najbolju kakvoću, a kukuruzna krupuca koja sadrži 13, 50-13, 80% vode omogućava izradu maksimalno ekspandiranog tj. dobro ekstrudiranog proizvoda pri danim uvjetima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
63/04



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Karlović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Josipović, Kata
Određivanje optimalne vlažnosti ekstrudiranog proizvoda kroki-kroketa, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Josipović, K. (2004) 'Određivanje optimalne vlažnosti ekstrudiranog proizvoda kroki-kroketa', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Josipovi\'{c}, Kata}, year = {2004}, pages = {34}, keywords = {ekstruzija, flips, optimalna vla\v{z}nost}, title = {Odre\djivanje optimalne vla\v{z}nosti ekstrudiranog proizvoda kroki-kroketa}, keyword = {ekstruzija, flips, optimalna vla\v{z}nost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Josipovi\'{c}, Kata}, year = {2004}, pages = {34}, keywords = {extrusion, flips, optimum water content}, title = {Otimum water content determination of "kroki-kroket" products}, keyword = {extrusion, flips, optimum water content}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font