Pregled bibliografske jedinice broj: 321907
Rezlike u kakvoći ozime i jare pšenice žetve 2003.
Rezlike u kakvoći ozime i jare pšenice žetve 2003., 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 321907 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Rezlike u kakvoći ozime i jare pšenice žetve 2003.
(The difference in quality between winter and spring wheat in the harvest of 2003.)
Autori
Korotaj, Ana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
13.07
Godina
2004
Stranica
41
Mentor
Ćurić, Duška
Ključne riječi
pšenica; sorte; kakvoća
(wheat; varieties; quality)
Sažetak
U ovom radu ispituje se kakvoća ozimih i jarih pšenica žetve 2003.Provodila su se ispitivanja na osnovi količine vode, proteina, sedimentacijske vrijednosti, mase 1000 zrna, hektolitarske mase i broja padanja.Provedeno ispitivanje pokazalo je je da jare pšenice daju manje prinose, a zbog visokog udjela proteina mogu se koristiti kao sorte poboljšivači. Ozime pšenice daju veće prinose. Pored Divane koja je sorta poboljšivač, kao takva može se koristiti i Žitarka, dok se Sana može svrstati u krušne sorte.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
77/04