Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 320841

Zamjene za mlijeko u kakao proizvodima


Golik, Iva
Zamjene za mlijeko u kakao proizvodima, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 320841 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Zamjene za mlijeko u kakao proizvodima
(Milk substitutes in cocoa-products)

Autori
Golik, Iva

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
06.07

Godina
2005

Stranica
53

Mentor
Karlović, Damir

Neposredni voditelj
Kolovrat, Dubravka

Ključne riječi
čokolada; kakao; mlijeko; zamjene
(cacao; chocolate; milk; substitute)

Sažetak
Tema ovog rada bile su zamjene za mlijeko u kakao-proizvodima. U slučaju nedostatka sirovine-mlijeka na tržištu, ispitane su neke zamjenske sirovine. Kakao-proizvodi sa zamjenama za mlijeko ne smiju imati velika odstupanja u kvaliteti i senzorskim karakteristikama. Ispitivanja su provedena sa tri vrste zamjena mlijeka, mliječnim pripravcima: COMBIMEC CPH, COMBIMEC M i FONDOLAC 30. U ispitivanjima su korištena četiri proizvoda: mliječni umak, mliječna masa 1, mliječna masa 2 i masno punjenje. Ispitivanje je provedeno uspoređivanjem standardnih proizvoda i proizvoda sa zamjenskim sirovinama. Fizikalno-kemijska analiza pokazala je da proizvodi sa zamjenskim sirovinama ne sadrže mliječnu mast ili je sadrže u jako maloj količini. Senzorsko ocjenjivanje je bilo pozitivno za sve proizvode. Ispitivanje je pokazalo da se kakao-proizvodi sa zamjenama za mlijeko mogu proizvoditi, ali treba dodati mliječnu mast u količini koja je propisana pravilnikom.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
76/05



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Karlović (mentor)

Avatar Url Dubravka Kolovrat (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Golik, Iva
Zamjene za mlijeko u kakao proizvodima, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Golik, I. (2005) 'Zamjene za mlijeko u kakao proizvodima', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Golik, Iva}, year = {2005}, pages = {53}, keywords = {\v{c}okolada, kakao, mlijeko, zamjene}, title = {Zamjene za mlijeko u kakao proizvodima}, keyword = {\v{c}okolada, kakao, mlijeko, zamjene}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Golik, Iva}, year = {2005}, pages = {53}, keywords = {cacao, chocolate, milk, substitute}, title = {Milk substitutes in cocoa-products}, keyword = {cacao, chocolate, milk, substitute}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font