Pregled bibliografske jedinice broj: 320747
Fizikalno-kemijski sastav, fenolni spojevi i antioksidativna aktivnost plodova bazge (Sambucus nigra L.)
Fizikalno-kemijski sastav, fenolni spojevi i antioksidativna aktivnost plodova bazge (Sambucus nigra L.), 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 320747 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Fizikalno-kemijski sastav, fenolni spojevi i antioksidativna aktivnost plodova bazge (Sambucus nigra L.)
(Physico-chemical composition, phenolic compounds and antioxidative activity of elderberries (Sambucus nigra L.))
Autori
Horžić, Dunja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
14.10
Godina
2005
Stranica
68
Mentor
Levaj, Branka
Ključne riječi
antioksidativna aktivnost; antocijani; fenolne tvari; HPLC; plodovi bazge
(antioxidative activity; anthocyanins; elderberry; HPLC; phenolic compounds)
Sažetak
Cilj ovog rada bio je ispitati fizikalno-kemijski sastav, ukupne fenole i antocijane u plodovima bazge ubranim u okolici Gospića, Požege i Zagreba.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
93/05
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb