Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 320747

Fizikalno-kemijski sastav, fenolni spojevi i antioksidativna aktivnost plodova bazge (Sambucus nigra L.)


Horžić, Dunja
Fizikalno-kemijski sastav, fenolni spojevi i antioksidativna aktivnost plodova bazge (Sambucus nigra L.), 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 320747 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Fizikalno-kemijski sastav, fenolni spojevi i antioksidativna aktivnost plodova bazge (Sambucus nigra L.)
(Physico-chemical composition, phenolic compounds and antioxidative activity of elderberries (Sambucus nigra L.))

Autori
Horžić, Dunja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
14.10

Godina
2005

Stranica
68

Mentor
Levaj, Branka

Ključne riječi
antioksidativna aktivnost; antocijani; fenolne tvari; HPLC; plodovi bazge
(antioxidative activity; anthocyanins; elderberry; HPLC; phenolic compounds)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je ispitati fizikalno-kemijski sastav, ukupne fenole i antocijane u plodovima bazge ubranim u okolici Gospića, Požege i Zagreba.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
93/05



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Levaj (mentor)

Avatar Url Dunja Horžić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Horžić, Dunja
Fizikalno-kemijski sastav, fenolni spojevi i antioksidativna aktivnost plodova bazge (Sambucus nigra L.), 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Horžić, D. (2005) 'Fizikalno-kemijski sastav, fenolni spojevi i antioksidativna aktivnost plodova bazge (Sambucus nigra L.)', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Hor\v{z}i\'{c}, Dunja}, year = {2005}, pages = {68}, keywords = {antioksidativna aktivnost, antocijani, fenolne tvari, HPLC, plodovi bazge}, title = {Fizikalno-kemijski sastav, fenolni spojevi i antioksidativna aktivnost plodova bazge (Sambucus nigra L.)}, keyword = {antioksidativna aktivnost, antocijani, fenolne tvari, HPLC, plodovi bazge}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Hor\v{z}i\'{c}, Dunja}, year = {2005}, pages = {68}, keywords = {antioxidative activity, anthocyanins, elderberry, HPLC, phenolic compounds}, title = {Physico-chemical composition, phenolic compounds and antioxidative activity of elderberries (Sambucus nigra L.)}, keyword = {antioxidative activity, anthocyanins, elderberry, HPLC, phenolic compounds}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font