Pregled bibliografske jedinice broj: 319592
HACCP kao higijensko epidemiološki parametar u hospitalnoj dijetetici
HACCP kao higijensko epidemiološki parametar u hospitalnoj dijetetici, 2006., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 319592 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
HACCP kao higijensko epidemiološki parametar u hospitalnoj dijetetici
(HACCP as the hygienic epidemiological parametar in hospital dietetic)
Autori
Martinis, Irena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
18.12
Godina
2006
Stranica
135
Mentor
Petrak, Tomislav
Ključne riječi
dijetetika; HACCP; mikrobiološka čistoća; prehrambena mikrobiologija; priprema hrane
(dietetics; food microbiology; HACCP; microbiological cleanliness; prepares feeds)
Sažetak
Istraživan je HACCP kao higijensko epidemiološki parametar u hospitalnoj dijetetici. Analizirani su rezultati bakterioloških pretraga 5717 obrisaka radnih površina, pribora za jelo, crnog suđa, daski za rezanje, te ruku djelatnika i rezultati bakteriološih pretraga 480 uzoraka gotovih jela uzetih u hospitalnoj dijetetici iz šest zagrebačkih bolnica tijekom pet godina.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
12M/06
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Petrak
(mentor)