Pregled bibliografske jedinice broj: 318496
Idejno tehnološko rješenje pogona za pripremu bistre slatke komine iz kukuruzne krupice za proizvodnju alkohola po šaržnom postupku
Idejno tehnološko rješenje pogona za pripremu bistre slatke komine iz kukuruzne krupice za proizvodnju alkohola po šaržnom postupku, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 318496 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Idejno tehnološko rješenje pogona za pripremu bistre slatke komine iz kukuruzne krupice za proizvodnju alkohola po šaržnom postupku
(Preliminary technological design of plant for making filtered mash by hydrolises of starch from corn semolina)
Autori
Zdilar, Marija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
05.04
Godina
2006
Stranica
57
Mentor
Grba, Slobodan
Ključne riječi
etanol; kukuruzna krupica; škrob; varionica
(plant for hydrolises of starch; corn semolina; starch; ethanol)
Sažetak
U ovom radu izrađeno je idejno strojno - tehnološko riješenje pogona za preradu kukuruzne krupice u bistru satku kominu. Odabran je šaržni postupak prerade kukuruzne krupice. Proračuni sirovina i opreme rađeni su na osnovi zadanog kapaciteta za proizvodnju alkohola koji iznosi 50.000 L etanola/dan. Normativi za kukuruznu krupicu određeni su na osnovi eksperimentalnih istraživanja, rađenih u Labaratoriju za tehnologiju vrenja i kvasca, Prehrambeno - biotehnološkog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
Napomena
31/06
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb