Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 318351

Određivanje kemijskog satava i prehrambene vrijednosti krupnika i kamuta


Burulic, Ivana
Određivanje kemijskog satava i prehrambene vrijednosti krupnika i kamuta, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 318351 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje kemijskog satava i prehrambene vrijednosti krupnika i kamuta
(Evaluation of chemical composition and nutritional value of spelt and kamut)

Autori
Burulic, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
12.01

Godina
2006

Stranica
49

Mentor
Kolb, Nada

Ključne riječi
kamut; krupnik; kemijski sastav; energetska vrijednost
(kamut; spelt; chemical composition; energetic value)

Sažetak
U uzorcima krupnika i kamuta određeni su : udjeli sirovih proteina, masti, celuloze, pepela, ugljikohidrata i mineralnih tvari. U komparaciji sa pšenicom rezultati su pokazali: visoki udjel proteina i masti, niži udjel ugljikohidrata, visok udjel mineralnih tvari, naročito fosfora, magnezija i cinka, te visoku energetsku vrijednost i energetski udjel.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Burulic, Ivana
Određivanje kemijskog satava i prehrambene vrijednosti krupnika i kamuta, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Burulic, I. (2006) 'Određivanje kemijskog satava i prehrambene vrijednosti krupnika i kamuta', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Burulic, Ivana}, year = {2006}, pages = {49}, keywords = {kamut, krupnik, kemijski sastav, energetska vrijednost}, title = {Odre\djivanje kemijskog satava i prehrambene vrijednosti krupnika i kamuta}, keyword = {kamut, krupnik, kemijski sastav, energetska vrijednost}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Burulic, Ivana}, year = {2006}, pages = {49}, keywords = {kamut, spelt, chemical composition, energetic value}, title = {Evaluation of chemical composition and nutritional value of spelt and kamut}, keyword = {kamut, spelt, chemical composition, energetic value}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font