Pregled bibliografske jedinice broj: 318351
Određivanje kemijskog satava i prehrambene vrijednosti krupnika i kamuta
Određivanje kemijskog satava i prehrambene vrijednosti krupnika i kamuta, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 318351 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje kemijskog satava i prehrambene vrijednosti krupnika i kamuta
(Evaluation of chemical composition and nutritional value of spelt and kamut)
Autori
Burulic, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
12.01
Godina
2006
Stranica
49
Mentor
Kolb, Nada
Ključne riječi
kamut; krupnik; kemijski sastav; energetska vrijednost
(kamut; spelt; chemical composition; energetic value)
Sažetak
U uzorcima krupnika i kamuta određeni su : udjeli sirovih proteina, masti, celuloze, pepela, ugljikohidrata i mineralnih tvari. U komparaciji sa pšenicom rezultati su pokazali: visoki udjel proteina i masti, niži udjel ugljikohidrata, visok udjel mineralnih tvari, naročito fosfora, magnezija i cinka, te visoku energetsku vrijednost i energetski udjel.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb