Pregled bibliografske jedinice broj: 318157
Određivanje količine ulja u ekstrudiranim smjesama za prženje nakon termičkog tretmana
Određivanje količine ulja u ekstrudiranim smjesama za prženje nakon termičkog tretmana, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 318157 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje količine ulja u ekstrudiranim smjesama za prženje nakon termičkog tretmana
(Determining oil content in extruded mixtures for frying after thermical treatment)
Autori
Pašalić, Marija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
05.05
Godina
2006
Stranica
42
Mentor
Ježek, Damir
Ključne riječi
apsorpcija ulja; ekstrudirano kukuruzno brašno; panada
(batters; extruded corn flour; oil absorption)
Sažetak
U radu je određena količina ulja kod 10 različitih smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda. Ispitivan je utjecaj ekstrudiranog kukuruznog brašna, rižinog škroba, pektina i Fibrexa na količinu ulja. Istraživanje je pokazalo da se povećanjem količine rižinog škroba s 3% na 4% smanjila količina ulja. Također, smjese koje sadrže Fibrex upile su manje ulja od onih s pektinom.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb