Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 318157

Određivanje količine ulja u ekstrudiranim smjesama za prženje nakon termičkog tretmana


Pašalić, Marija
Određivanje količine ulja u ekstrudiranim smjesama za prženje nakon termičkog tretmana, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 318157 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje količine ulja u ekstrudiranim smjesama za prženje nakon termičkog tretmana
(Determining oil content in extruded mixtures for frying after thermical treatment)

Autori
Pašalić, Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
05.05

Godina
2006

Stranica
42

Mentor
Ježek, Damir

Ključne riječi
apsorpcija ulja; ekstrudirano kukuruzno brašno; panada
(batters; extruded corn flour; oil absorption)

Sažetak
U radu je određena količina ulja kod 10 različitih smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda. Ispitivan je utjecaj ekstrudiranog kukuruznog brašna, rižinog škroba, pektina i Fibrexa na količinu ulja. Istraživanje je pokazalo da se povećanjem količine rižinog škroba s 3% na 4% smanjila količina ulja. Također, smjese koje sadrže Fibrex upile su manje ulja od onih s pektinom.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Pašalić, Marija
Određivanje količine ulja u ekstrudiranim smjesama za prženje nakon termičkog tretmana, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Pašalić, M. (2006) 'Određivanje količine ulja u ekstrudiranim smjesama za prženje nakon termičkog tretmana', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pa\v{s}ali\'{c}, Marija}, year = {2006}, pages = {42}, keywords = {apsorpcija ulja, ekstrudirano kukuruzno bra\v{s}no, panada}, title = {Odre\djivanje koli\v{c}ine ulja u ekstrudiranim smjesama za pr\v{z}enje nakon termi\v{c}kog tretmana}, keyword = {apsorpcija ulja, ekstrudirano kukuruzno bra\v{s}no, panada}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pa\v{s}ali\'{c}, Marija}, year = {2006}, pages = {42}, keywords = {batters, extruded corn flour, oil absorption}, title = {Determining oil content in extruded mixtures for frying after thermical treatment}, keyword = {batters, extruded corn flour, oil absorption}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font