Pregled bibliografske jedinice broj: 318054
ORGANIZIRANJE U HOTELIJERSTVU KAO FUNKCIJA MENADŽMENTA
ORGANIZIRANJE U HOTELIJERSTVU KAO FUNKCIJA MENADŽMENTA // "Tourism and Hospitality management", 12 (2006), 131-136 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 318054 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
ORGANIZIRANJE U HOTELIJERSTVU KAO FUNKCIJA MENADŽMENTA
(ORGANISINGS A MANAGEMENT FUNCTION IN HOTEL INDUSTRY)
Autori
Pavia, Nadia
Izvornik
"Tourism and Hospitality management" (1330-7533) 12
(2006);
131-136
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
organiziranje ; organizacija ; menadžment
(organising ; organisation ; management)
Sažetak
Organiziranje, kao funkcija menadžmenta, po svojoj važnosti i ukupnosti čini složenu funkciju menadžmenta. Funkcija organiziranja uključuje razvitak organizacijske strukture kroz projektiranje i razdiobu poslova, određivanje raspona kontrole i raspodjelu vodećih uloga. Teži se formiranju strukture odnosa i autoriteta koja omogućuje djelotvornu koordinaciju svih funkcija i napora u hotelskim poduzećima.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija
Profili:
Nadia Pavia
(autor)
Citiraj ovu publikaciju:
Časopis indeksira:
- Web of Science Core Collection (WoSCC)
- Emerging Sources Citation Index (ESCI)
- EconLit