Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 311176

Kakvoća smrznutog mesa peradi


Jagica, Miroslav; Zdolec, Nevijo; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija
Kakvoća smrznutog mesa peradi // Meso, 9 (2007), 5; 273-281 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)


CROSBI ID: 311176 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća smrznutog mesa peradi
(Quality of frozen poultry meat)

Autori
Jagica, Miroslav ; Zdolec, Nevijo ; Cvrtila, Željka ; Filipović, Ivana ; Hadžiosmanović, Mirza ; Kozačinski, Lidija

Izvornik
Meso (1332-0025) 9 (2007), 5; 273-281

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni

Ključne riječi
meso peradi; smrzavanje; kakvoća
(poultry meat; freezing; quality)

Sažetak
U ovom radu dat je pregled literature o utjecaju postupka smrzavanja na kakvoću mesa peradi. Prikazani su podaci o promjenama na kemijskim komponentama mesa uvjetovane pohranom u smrznutom stanju, kao i o utjecaju niskih temperatura na pojedine vrste mikroorganizama značajne za procjenu zdravstvene ispravnosti mesa peradi. Postupak smrzavanja djeluje konzervirajuće na mikroorganizme, dakle ne uništava u potpunosti mikrobnu populaciju mesa. Stoga je za sigurnost mesa peradi, kako svježeg tako i smrznutog, presudno provođenje dobre proizvođačke i dobre higijenske prakse u okviru suvremenih koncepcija veterinarsko-sanitarnog nadzora.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Projekti:
053-0531854-1851 - Veterinarsko javno zdravstvo u proizvodnji zdrave hrane (Hadžiosmanović, Mirza, MZOS ) ( CroRIS)
053-0531854-1853 - Mikrobiološka ispravnost i održivost namirnica animalnog podrijetla (Kozačinski, Lidija, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Jagica, Miroslav; Zdolec, Nevijo; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija
Kakvoća smrznutog mesa peradi // Meso, 9 (2007), 5; 273-281 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
Jagica, M., Zdolec, N., Cvrtila, Ž., Filipović, I., Hadžiosmanović, M. & Kozačinski, L. (2007) Kakvoća smrznutog mesa peradi. Meso, 9 (5), 273-281.
@article{article, author = {Jagica, Miroslav and Zdolec, Nevijo and Cvrtila, \v{Z}eljka and Filipovi\'{c}, Ivana and Had\v{z}iosmanovi\'{c}, Mirza and Koza\v{c}inski, Lidija}, year = {2007}, pages = {273-281}, keywords = {meso peradi, smrzavanje, kakvo\'{c}a}, journal = {Meso}, volume = {9}, number = {5}, issn = {1332-0025}, title = {Kakvo\'{c}a smrznutog mesa peradi}, keyword = {meso peradi, smrzavanje, kakvo\'{c}a} }
@article{article, author = {Jagica, Miroslav and Zdolec, Nevijo and Cvrtila, \v{Z}eljka and Filipovi\'{c}, Ivana and Had\v{z}iosmanovi\'{c}, Mirza and Koza\v{c}inski, Lidija}, year = {2007}, pages = {273-281}, keywords = {poultry meat, freezing, quality}, journal = {Meso}, volume = {9}, number = {5}, issn = {1332-0025}, title = {Quality of frozen poultry meat}, keyword = {poultry meat, freezing, quality} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • Chemical Abstracts
  • CAB Abstracts
  • Food Science and Technology Abstract
  • Zoological Records





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font