Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 307876

Alkoholna fermentacija glukoze uz imobilizirani pekarski kvasac


Žmire, Luciana
Alkoholna fermentacija glukoze uz imobilizirani pekarski kvasac, 2007., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split


CROSBI ID: 307876 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Alkoholna fermentacija glukoze uz imobilizirani pekarski kvasac
(Alcoholic fermentation using immobilized bakers yeast)

Autori
Žmire, Luciana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet

Mjesto
Split

Datum
05.10

Godina
2007

Stranica
30

Mentor
Andričić, Branka

Ključne riječi
alkohol; fermentacija; pekarski kvasac; alginat
(alcohol; fermentation; bakers yeast; alginate)

Sažetak
Suhi pekarski kvasac suspendiran je u otopini Na-alginata te imobiliziran dokapavanjem suspenzije u otopinu CaCl2 pri čemu kvasac ostaje zarobljen u netopljivom Ca-alginatu. Istraživan je utjecaj koncentracije Na-alginata i koncentracije CaCl2 na količinu alkohola dobivenog fermentacijom glukoznog supstrata. Fermentacija je provedena i uz suspendirani (ne-imobilizirani) kvasac te je zaključeno da je proces uz imobilizirani pekarski kvasac ekonomičniji. Istovremeno, imobilizirani pekarski kvasac moguće je ponovno upotrijebiti u procesu fermentacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Branka Andričić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Žmire, Luciana
Alkoholna fermentacija glukoze uz imobilizirani pekarski kvasac, 2007., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
Žmire, L. (2007) 'Alkoholna fermentacija glukoze uz imobilizirani pekarski kvasac', diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{Z}mire, Luciana}, year = {2007}, pages = {30}, keywords = {alkohol, fermentacija, pekarski kvasac, alginat}, title = {Alkoholna fermentacija glukoze uz imobilizirani pekarski kvasac}, keyword = {alkohol, fermentacija, pekarski kvasac, alginat}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{Z}mire, Luciana}, year = {2007}, pages = {30}, keywords = {alcohol, fermentation, bakers yeast, alginate}, title = {Alcoholic fermentation using immobilized bakers yeast}, keyword = {alcohol, fermentation, bakers yeast, alginate}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font