Pregled bibliografske jedinice broj: 307593
Pelud u prehrani i medicini
Pelud u prehrani i medicini // Hrvatska pčela, 126 (2007), 9; 203-203 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 307593 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Pelud u prehrani i medicini
(Pollen in nutrition and medicine)
Autori
Matašin, Željka ; Ivanjko, Marta ; Tlak, Ivana
Izvornik
Hrvatska pčela (1330-3635) 126
(2007), 9;
203-203
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
pelud; prehrana; antibiotsko djelovanje
(pollen; nutrition; antibacterial activity)
Sažetak
Pelud je vrlo vrijedan biološki materijal i dijetetski pripravak koji čuva zdravlje. Ni u biljnom ni u životinjskom svijetu ne postoji proizvod u kojem su svi prirodni sastojci tako uravnoteženi kao u peludu. S obzirom na navedeno pelud treba više koristiti za poboljšanje općeg stanja organizma, a to uključuje i sprečavanje nastanka bolesti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb