Pregled bibliografske jedinice broj: 306084
Kakvoća smrznutog mesa peradi
Kakvoća smrznutog mesa peradi, 2007., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 306084 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kakvoća smrznutog mesa peradi
(Quality of frozen poultry meat)
Autori
Jagica, Miroslav
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Veterinarski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
24.09
Godina
2007
Stranica
34
Mentor
Kozačinski, Lidija
Neposredni voditelj
Zdolec, Nevijo
Ključne riječi
meso peradi; smrzavanje; kakvoća
(poultry meat; freezing; quality)
Sažetak
U ovom radu prikazani su literaturni podaci o utjecaju postupka smrzavanja na kakvoću mesa peradi. Tako su izneseni podaci o promjenama na kemijskim komponentama mesa uvjetovanima pohranom u smrznutom stanju, kao i o utjecaju niskih temperatura na pojedine vrste mikroorganizama značajne za procjenu zdravstvene ispravnosti mesa peradi. Postupak smrzavanja djeluje konzervirajuće na mikroorganizme, dakle ne uništava u potpunosti mikrobnu populaciju mesa. Stoga je za sigurnost mesa peradi, kako svježeg tako i smrznutog, presudno provođenje dobre proizvođačke i dobre higijenske prakse u okviru suvremenih koncepcija veterinarsko-sanitarnog nadzora.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA
Projekti:
053-0531854-1851 - Veterinarsko javno zdravstvo u proizvodnji zdrave hrane (Hadžiosmanović, Mirza, MZOS ) ( CroRIS)
053-0531854-1853 - Mikrobiološka ispravnost i održivost namirnica animalnog podrijetla (Kozačinski, Lidija, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb