Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 306084

Kakvoća smrznutog mesa peradi


Jagica, Miroslav
Kakvoća smrznutog mesa peradi, 2007., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 306084 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća smrznutog mesa peradi
(Quality of frozen poultry meat)

Autori
Jagica, Miroslav

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Veterinarski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
24.09

Godina
2007

Stranica
34

Mentor
Kozačinski, Lidija

Neposredni voditelj
Zdolec, Nevijo

Ključne riječi
meso peradi; smrzavanje; kakvoća
(poultry meat; freezing; quality)

Sažetak
U ovom radu prikazani su literaturni podaci o utjecaju postupka smrzavanja na kakvoću mesa peradi. Tako su izneseni podaci o promjenama na kemijskim komponentama mesa uvjetovanima pohranom u smrznutom stanju, kao i o utjecaju niskih temperatura na pojedine vrste mikroorganizama značajne za procjenu zdravstvene ispravnosti mesa peradi. Postupak smrzavanja djeluje konzervirajuće na mikroorganizme, dakle ne uništava u potpunosti mikrobnu populaciju mesa. Stoga je za sigurnost mesa peradi, kako svježeg tako i smrznutog, presudno provođenje dobre proizvođačke i dobre higijenske prakse u okviru suvremenih koncepcija veterinarsko-sanitarnog nadzora.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Projekti:
053-0531854-1851 - Veterinarsko javno zdravstvo u proizvodnji zdrave hrane (Hadžiosmanović, Mirza, MZOS ) ( CroRIS)
053-0531854-1853 - Mikrobiološka ispravnost i održivost namirnica animalnog podrijetla (Kozačinski, Lidija, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nevijo Zdolec (mentor)

Avatar Url Lidija Kozačinski (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jagica, Miroslav
Kakvoća smrznutog mesa peradi, 2007., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
Jagica, M. (2007) 'Kakvoća smrznutog mesa peradi', diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jagica, Miroslav}, year = {2007}, pages = {34}, keywords = {meso peradi, smrzavanje, kakvo\'{c}a}, title = {Kakvo\'{c}a smrznutog mesa peradi}, keyword = {meso peradi, smrzavanje, kakvo\'{c}a}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jagica, Miroslav}, year = {2007}, pages = {34}, keywords = {poultry meat, freezing, quality}, title = {Quality of frozen poultry meat}, keyword = {poultry meat, freezing, quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font