Pregled bibliografske jedinice broj: 302494
Kemijski sastav mesa fazanskih kopuna
Kemijski sastav mesa fazanskih kopuna // Meso, 9 (2007), 3; 148-151 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 302494 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kemijski sastav mesa fazanskih kopuna
(Chemical composition of pheasant capons meat)
Autori
Cvrtila, Željka ; Hadžiosmanović, Mirza ; Kozačinski, Lidija ; Zdolec, Nevijo ; Filipović, Ivana ; Severin, Krešimir ; Mašek, Tomislav
Izvornik
Meso (1332-0025) 9
(2007), 3;
148-151
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
fazanski kopun; kemijski sastav mesa
(pheasant capon; chemical analysis)
Sažetak
U radu je istražen učinak kopunizacije na kakvoću i osnovni kemijski sastav mesa fazanskih kopuna. Istraživanja su obavljena na fazanima podrijetlom iz intenzivnog uzgoja. Ptice su kastrirane u dobi od 8 i 12 tjedana. Kemijska analiza mesa obuhvatila je pretrage na količinu vode, masti, bjelančevina i pepela. Rezultati kemijskih pretraga pokazuju povećanje količine masti kao posljedicu kopunizacije fazana.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA
Projekti:
053-0531854-1851 - Veterinarsko javno zdravstvo u proizvodnji zdrave hrane (Hadžiosmanović, Mirza, MZOS ) ( CroRIS)
053-0531854-1853 - Mikrobiološka ispravnost i održivost namirnica animalnog podrijetla (Kozačinski, Lidija, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb
Profili:
Krešimir Severin
(autor)
Nevijo Zdolec
(autor)
Ivana Filipović
(autor)
Željka Cvrtila
(autor)
Tomislav Mašek
(autor)
Mirza Hadžiosmanović
(autor)
Lidija Kozačinski
(autor)
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- Chemical Abstracts
- CAB Abstracts
- Food Science and Technology Abstracts
- Zoological Records