Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 297851

Kakvoća janjećeg mesa


Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana
Kakvoća janjećeg mesa // Meso, 9 (2007), 2; 114-120 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


CROSBI ID: 297851 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća janjećeg mesa
(Quality of lamb meat)

Autori
Cvrtila, Željka ; Kozačinski, Lidija ; Hadžiosmanović, Mirza ; Zdolec, Nevijo ; Filipović, Ivana

Izvornik
Meso (1332-0025) 9 (2007), 2; 114-120

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
janjetina; kakvoća
(lamb meat; quality)

Sažetak
Kakvoća janjećeg mesa od velikog je interesa za proizvođače, potrošače i znanstvenike. Na nju utječu mnogi faktori, prije svega pasmina, vrsta, spol, način uzgoja, hranidba te postupak sa životinjama prije klanja, režim klaoničke obrade, hlađenje i zrenje mesa. U radu su prikazani fizikalno-kemijski parametri i kemijski sastav janjećeg mesa u ovisnosti od nekih navedenih parametara.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Projekti:
053-0531854-1851 - Veterinarsko javno zdravstvo u proizvodnji zdrave hrane (Hadžiosmanović, Mirza, MZOS ) ( CroRIS)
053-0531854-1853 - Mikrobiološka ispravnost i održivost namirnica animalnog podrijetla (Kozačinski, Lidija, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana
Kakvoća janjećeg mesa // Meso, 9 (2007), 2; 114-120 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
Cvrtila, Ž., Kozačinski, L., Hadžiosmanović, M., Zdolec, N. & Filipović, I. (2007) Kakvoća janjećeg mesa. Meso, 9 (2), 114-120.
@article{article, author = {Cvrtila, \v{Z}eljka and Koza\v{c}inski, Lidija and Had\v{z}iosmanovi\'{c}, Mirza and Zdolec, Nevijo and Filipovi\'{c}, Ivana}, year = {2007}, pages = {114-120}, keywords = {janjetina, kakvo\'{c}a}, journal = {Meso}, volume = {9}, number = {2}, issn = {1332-0025}, title = {Kakvo\'{c}a janje\'{c}eg mesa}, keyword = {janjetina, kakvo\'{c}a} }
@article{article, author = {Cvrtila, \v{Z}eljka and Koza\v{c}inski, Lidija and Had\v{z}iosmanovi\'{c}, Mirza and Zdolec, Nevijo and Filipovi\'{c}, Ivana}, year = {2007}, pages = {114-120}, keywords = {lamb meat, quality}, journal = {Meso}, volume = {9}, number = {2}, issn = {1332-0025}, title = {Quality of lamb meat}, keyword = {lamb meat, quality} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • Chemical Abstracts
  • CAB Abstracts
  • Food Science and Technology Abstracts
  • Zoological Records





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font