Pregled bibliografske jedinice broj: 297851
Kakvoća janjećeg mesa
Kakvoća janjećeg mesa // Meso, 9 (2007), 2; 114-120 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 297851 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kakvoća janjećeg mesa
(Quality of lamb meat)
Autori
Cvrtila, Željka ; Kozačinski, Lidija ; Hadžiosmanović, Mirza ; Zdolec, Nevijo ; Filipović, Ivana
Izvornik
Meso (1332-0025) 9
(2007), 2;
114-120
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
janjetina; kakvoća
(lamb meat; quality)
Sažetak
Kakvoća janjećeg mesa od velikog je interesa za proizvođače, potrošače i znanstvenike. Na nju utječu mnogi faktori, prije svega pasmina, vrsta, spol, način uzgoja, hranidba te postupak sa životinjama prije klanja, režim klaoničke obrade, hlađenje i zrenje mesa. U radu su prikazani fizikalno-kemijski parametri i kemijski sastav janjećeg mesa u ovisnosti od nekih navedenih parametara.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina
POVEZANOST RADA
Projekti:
053-0531854-1851 - Veterinarsko javno zdravstvo u proizvodnji zdrave hrane (Hadžiosmanović, Mirza, MZOS ) ( CroRIS)
053-0531854-1853 - Mikrobiološka ispravnost i održivost namirnica animalnog podrijetla (Kozačinski, Lidija, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb
Profili:
Nevijo Zdolec
(autor)
Ivana Filipović
(autor)
Željka Cvrtila
(autor)
Mirza Hadžiosmanović
(autor)
Lidija Kozačinski
(autor)
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- Chemical Abstracts
- CAB Abstracts
- Food Science and Technology Abstracts
- Zoological Records