Pregled bibliografske jedinice broj: 296477
Biološki aktivne masne kiseline u mlijeku i mliječnim proizvodima
Biološki aktivne masne kiseline u mlijeku i mliječnim proizvodima // Mljekarski list, 4 (2007), 34-35 (podatak o recenziji nije dostupan, komentar, stručni)
CROSBI ID: 296477 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Biološki aktivne masne kiseline u mlijeku i mliječnim proizvodima
(Boactive fatty acids in milk and milk products)
Autori
Marenjak, Terezija Silvija
Izvornik
Mljekarski list (0351-9104) 4
(2007);
34-35
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, komentar, stručni
Ključne riječi
masne kiseline; mlijeko; meso; hrana; zdravlje
(fatty acids; milk; meat; nutrition; health)
Sažetak
Ovja članak je osvrt na mogućnosti proizvodnje mlijeka i mesa poželjne nutritivne kvalitete s obzirom na sadržaj masnih kiselina, a vezano uz postojeća načela prevencije bolesti metabolizma i malignih bolesti, s posebnim naglaskom na konjugiranu linolnu kiselinu kao mogućeg markera funkcionalne hrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Veterinarska medicina, Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
053-0531854-1850 - Hranidbeno metaboličke osnove podizanja kvalitete animalnih namirnica (Poljičak Milas, Nina, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb
Profili:
Terezija Silvija Marenjak
(autor)