Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 291775

Kemijski sastav i antioksidacijski učinak hlapljivih aglikona začinskih biljaka bosiljka (Ocimum basilicum L.), lovora (Laurus nobilios L.) i klinčića (Syzygium aromaticum L. Merill et Perry)


Politeo, Olivera; Jukić, Mila; Miloš, Mladen
Kemijski sastav i antioksidacijski učinak hlapljivih aglikona začinskih biljaka bosiljka (Ocimum basilicum L.), lovora (Laurus nobilios L.) i klinčića (Syzygium aromaticum L. Merill et Perry) // XX. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Vasić-Rački Đurđa (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Kemija u industriji, 2007. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 291775 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kemijski sastav i antioksidacijski učinak hlapljivih aglikona začinskih biljaka bosiljka (Ocimum basilicum L.), lovora (Laurus nobilios L.) i klinčića (Syzygium aromaticum L. Merill et Perry)
(The chemical composition and volatile aglycones antioxidant capacity of spice plants basil(Ocimum basilicum L.), laurel (Laurus nobilios L.) and clove (Syzygium aromaticum L. Merill et Perry))

Autori
Politeo, Olivera ; Jukić, Mila ; Miloš, Mladen

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
XX. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Vasić-Rački Đurđa - Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Kemija u industriji, 2007

ISBN
978-953-6894-29-1

Skup
XX. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 26.02.2007. - 01.03.2007

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
Antioksidansi; biološka aktivnost; eterična ulja
(Antioxidants; biologic activity; essential oil)

Sažetak
U radu je prikazano istraživanje kemijskog sastava i antioksidacijksog učinka hlapljivih aglikona začinskih biljaka bosiljka (Ocimum basilicum L.), lovora (Laurus nobilios L.) i klinčića (Syzygium aromaticum L. Merill et Perry)

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Kemija



POVEZANOST RADA


Projekti:
011-2160547-1330 - Antioksidacijski sastojci i inhibitori kolinesteraza iz aromatičnog bilja (Miloš, Mladen, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Mladen Miloš (autor)

Avatar Url Olivera Politeo (autor)

Avatar Url Mila Radan (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Politeo, Olivera; Jukić, Mila; Miloš, Mladen
Kemijski sastav i antioksidacijski učinak hlapljivih aglikona začinskih biljaka bosiljka (Ocimum basilicum L.), lovora (Laurus nobilios L.) i klinčića (Syzygium aromaticum L. Merill et Perry) // XX. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Vasić-Rački Đurđa (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Kemija u industriji, 2007. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
Politeo, O., Jukić, M. & Miloš, M. (2007) Kemijski sastav i antioksidacijski učinak hlapljivih aglikona začinskih biljaka bosiljka (Ocimum basilicum L.), lovora (Laurus nobilios L.) i klinčića (Syzygium aromaticum L. Merill et Perry). U: Vasić-Rački Đurđa (ur.)XX. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera.
@article{article, author = {Politeo, Olivera and Juki\'{c}, Mila and Milo\v{s}, Mladen}, year = {2007}, pages = {176}, keywords = {Antioksidansi, biolo\v{s}ka aktivnost, eteri\v{c}na ulja}, isbn = {978-953-6894-29-1}, title = {Kemijski sastav i antioksidacijski u\v{c}inak hlapljivih aglikona za\v{c}inskih biljaka bosiljka (Ocimum basilicum L.), lovora (Laurus nobilios L.) i klin\v{c}i\'{c}a (Syzygium aromaticum L. Merill et Perry)}, keyword = {Antioksidansi, biolo\v{s}ka aktivnost, eteri\v{c}na ulja}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo kemijskih in\v{z}enjera i tehnologa, Kemija u industriji}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Politeo, Olivera and Juki\'{c}, Mila and Milo\v{s}, Mladen}, year = {2007}, pages = {176}, keywords = {Antioxidants, biologic activity, essential oil}, isbn = {978-953-6894-29-1}, title = {The chemical composition and volatile aglycones antioxidant capacity of spice plants basil(Ocimum basilicum L.), laurel (Laurus nobilios L.) and clove (Syzygium aromaticum L. Merill et Perry)}, keyword = {Antioxidants, biologic activity, essential oil}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo kemijskih in\v{z}enjera i tehnologa, Kemija u industriji}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font