Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 283886

Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s Plavca malog u laboratorijskim uvjetima


Gospić, Ante
Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s Plavca malog u laboratorijskim uvjetima, 2006., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 283886 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s Plavca malog u laboratorijskim uvjetima
(Selection of the Saccharomyces sensu stricto isolated from cv.Plavac mali in the laboratory conditions)

Autori
Gospić, Ante

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
27.06

Godina
2006

Stranica
43

Mentor
Skelin-Vujić, Andrea

Ključne riječi
Saccharomyces sensu stricto; autohtoni kvasci; mikrofermentacije
(Saccharomyces sensu stricto; indigenous yeasts; microfermentations)

Sažetak
Istraživanja su provedena na sojevima kvasaca s nekoliko lokaliteta Pelješkog, Bračkog i Hvarskog vinogorja.Cilj ovog rada je selekcija autohtonih sojeva kvasaca Saccharomyces sensu stricto s kultivara Plavac mali.Provođenjem mikrofermentacija ispitivala se je brzina vrenja, stvaranje alkohola i hlapivih kiselina, te sinteza egzocelularnih proteina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
0178047

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Andrea Skelin (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Gospić, Ante
Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s Plavca malog u laboratorijskim uvjetima, 2006., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Gospić, A. (2006) 'Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s Plavca malog u laboratorijskim uvjetima', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Gospi\'{c}, Ante}, year = {2006}, pages = {43}, keywords = {Saccharomyces sensu stricto, autohtoni kvasci, mikrofermentacije}, title = {Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s Plavca malog u laboratorijskim uvjetima}, keyword = {Saccharomyces sensu stricto, autohtoni kvasci, mikrofermentacije}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Gospi\'{c}, Ante}, year = {2006}, pages = {43}, keywords = {Saccharomyces sensu stricto, indigenous yeasts, microfermentations}, title = {Selection of the Saccharomyces sensu stricto isolated from cv.Plavac mali in the laboratory conditions}, keyword = {Saccharomyces sensu stricto, indigenous yeasts, microfermentations}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font