Pregled bibliografske jedinice broj: 283886
Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s Plavca malog u laboratorijskim uvjetima
Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s Plavca malog u laboratorijskim uvjetima, 2006., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 283886 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Selekcija Saccharomyces sensu stricto izoliranih s Plavca malog u laboratorijskim uvjetima
(Selection of the Saccharomyces sensu stricto isolated from cv.Plavac mali in the laboratory conditions)
Autori
Gospić, Ante
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
27.06
Godina
2006
Stranica
43
Mentor
Skelin-Vujić, Andrea
Ključne riječi
Saccharomyces sensu stricto; autohtoni kvasci; mikrofermentacije
(Saccharomyces sensu stricto; indigenous yeasts; microfermentations)
Sažetak
Istraživanja su provedena na sojevima kvasaca s nekoliko lokaliteta Pelješkog, Bračkog i Hvarskog vinogorja.Cilj ovog rada je selekcija autohtonih sojeva kvasaca Saccharomyces sensu stricto s kultivara Plavac mali.Provođenjem mikrofermentacija ispitivala se je brzina vrenja, stvaranje alkohola i hlapivih kiselina, te sinteza egzocelularnih proteina.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA