Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 282186

Određivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svježoj i prerađenoj kori mandarina i klementina


Ploh, Emina
Određivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svježoj i prerađenoj kori mandarina i klementina, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 282186 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svježoj i prerađenoj kori mandarina i klementina
(Investigation of flavanone glycosides and polimetoxylated flavones in raw and raw and processed peel of mandarin and clementine)

Autori
Ploh, Emina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
13.12

Godina
2005

Stranica
67

Mentor
Levaj, Branka

Ključne riječi
flavanon glikozidi; klementina; mandarina; polifenolni spojevi; polimetoksi flavoni
(clementine; flavanone glycosides; mandarin; polyfenols; polymetoxylated)

Sažetak
U četiri sorte mandarina (Citrus Unshiu Marcovitch Saigon i Citrus Unshiu Marcovitch Owari, Citrus Clementine Corsica SRA 63 i Citrus Clementine Hernandinas) određivani su flavanon glikozidi (FG) i polimetoksi flavoni (PMF). Također je ispitivana i stabilnost flavanon glikozida i polimetoksi flavona prilikom prerade svježe kore mandarina u sušenu i kandiranu koru. Ispitivane svježe kore od flavanon glikozida sadrže narirutin, naringin, hesperidin, didimin, iponcirin, a od polimetoksi flavona sinensetin, nobiletin i tangeretin. Tijekom prerade u kandiranu koru, količina flavanon glikozida i polimetoksi flavona se smanjila, dok je prilikom prerade u sušenu koru uglavnom bila veća.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058026

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Levaj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ploh, Emina
Određivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svježoj i prerađenoj kori mandarina i klementina, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Ploh, E. (2005) 'Određivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svježoj i prerađenoj kori mandarina i klementina', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ploh, Emina}, year = {2005}, pages = {67}, keywords = {flavanon glikozidi, klementina, mandarina, polifenolni spojevi, polimetoksi flavoni}, title = {Odre\djivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svje\v{z}oj i prera\djenoj kori mandarina i klementina}, keyword = {flavanon glikozidi, klementina, mandarina, polifenolni spojevi, polimetoksi flavoni}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ploh, Emina}, year = {2005}, pages = {67}, keywords = {clementine, flavanone glycosides, mandarin, polyfenols, polymetoxylated}, title = {Investigation of flavanone glycosides and polimetoxylated flavones in raw and raw and processed peel of mandarin and clementine}, keyword = {clementine, flavanone glycosides, mandarin, polyfenols, polymetoxylated}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font