Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 282170

Istraživanje kvalitete smrznutih kaša marelice analizom fizikalno-kemijskog i fenolnog


Mrzlečki, Marijana
Istraživanje kvalitete smrznutih kaša marelice analizom fizikalno-kemijskog i fenolnog, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 282170 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Istraživanje kvalitete smrznutih kaša marelice analizom fizikalno-kemijskog i fenolnog
(Differentiation of intermediate products (frozen apricot purees) by means of physico-chemical and pheloic content)

Autori
Mrzlečki, Marijana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
03.12

Godina
2004

Stranica
78

Mentor
Levaj, Branka

Ključne riječi
fenolni sastav; flavanoidi; marelica; kaša
(phenolic compounds; flavonoids; apricot; puree)

Sažetak
U ovom radu cilj je bio procijeniti kvalitetu smrznutih kaša marelice. Provedene su analize fizikalno-kemijskog sastava (suha tvar-ukupna i topljiva, ukupna kiselost, pH, ukupni šećeri, formolni broj, boja) i fenolnog sastava (ukupni fenoli, klorogenska kiselina i flavanoidi), te ispitivanje senzorskih svojstava smrznutih kaša marelice. Fenolni sastav, formolni broj i boja određeni su primjenom spektrofotometrijskih metoda. najveća količina fenolnih spojeva, kao i ukupna kiselost i boja određena je u industrijski pripremljenim kašama, jer je u primarnoj fazi prerade inaktivirana enzimska aktivnost. Senzorskim ocjenjivanjem najslabije ocjene dobile su laboratorijski pripremljene kaše, a najveću je dobila kaša koja se koristi u pogonu A. Najveća međusobna povezanost je potvrđena između između ukupnih fenola i boje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058026

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Levaj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mrzlečki, Marijana
Istraživanje kvalitete smrznutih kaša marelice analizom fizikalno-kemijskog i fenolnog, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Mrzlečki, M. (2004) 'Istraživanje kvalitete smrznutih kaša marelice analizom fizikalno-kemijskog i fenolnog', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mrzle\v{c}ki, Marijana}, year = {2004}, pages = {78}, keywords = {fenolni sastav, flavanoidi, marelica, ka\v{s}a}, title = {Istra\v{z}ivanje kvalitete smrznutih ka\v{s}a marelice analizom fizikalno-kemijskog i fenolnog}, keyword = {fenolni sastav, flavanoidi, marelica, ka\v{s}a}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mrzle\v{c}ki, Marijana}, year = {2004}, pages = {78}, keywords = {phenolic compounds, flavonoids, apricot, puree}, title = {Differentiation of intermediate products (frozen apricot purees) by means of physico-chemical and pheloic content}, keyword = {phenolic compounds, flavonoids, apricot, puree}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font