Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 281341

Utjecaj ambalažnog materijala na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva ketchupa tijekom skladištenja


Mihalec, Ljerka
Utjecaj ambalažnog materijala na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva ketchupa tijekom skladištenja, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 281341 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj ambalažnog materijala na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva ketchupa tijekom skladištenja
(The influence of packaging material on physico-chemical and sensory characteristics of ketchup during storage)

Autori
Mihalec, Ljerka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
24.10

Godina
2006

Stranica
81

Mentor
Levaj, Branka

Ključne riječi
koekstrudirana ambalaža; polietilentereftalat (PET); polipropilen; skladištenje; ketchup
(coextruded packaging material; storage; ketchup)

Sažetak
Cilj ovog diplomskog rada bio je odrediti najprihvatljiviji ambalažni materijal za pakiranje ketchupa i ispitati rok trajnosti ketchupa. U tu svrhu ispitivani su uzorci ketchupa pakirani u tri vrste ambalažnog materijala (PET, koekstrudirana i polipropilenska boca) i skladišteni pri različitim temperaturama. Uzorcima koji su skladišteni pri temperaturi 25oC fizikalno-kemijska i senzorska svojstva ispitivana su tijekom 12 mjeseci, a onima skladištenima pri temperaturi 37oC tijekom 4 mjeseca. Dobiveni rezultati pokazali su da je PET najprihvatljiviji ambalažni materijal za pakiranje ketchupa, te da mu je rok trajnosti 12 mjeseci.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058026

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Levaj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mihalec, Ljerka
Utjecaj ambalažnog materijala na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva ketchupa tijekom skladištenja, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Mihalec, L. (2006) 'Utjecaj ambalažnog materijala na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva ketchupa tijekom skladištenja', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mihalec, Ljerka}, year = {2006}, pages = {81}, keywords = {koekstrudirana ambala\v{z}a, polietilentereftalat (PET), polipropilen, skladi\v{s}tenje, ketchup}, title = {Utjecaj ambala\v{z}nog materijala na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva ketchupa tijekom skladi\v{s}tenja}, keyword = {koekstrudirana ambala\v{z}a, polietilentereftalat (PET), polipropilen, skladi\v{s}tenje, ketchup}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mihalec, Ljerka}, year = {2006}, pages = {81}, keywords = {coextruded packaging material, storage, ketchup}, title = {The influence of packaging material on physico-chemical and sensory characteristics of ketchup during storage}, keyword = {coextruded packaging material, storage, ketchup}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font