Pregled bibliografske jedinice broj: 281326
Omega-3 masne kiseline
Omega-3 masne kiseline // Dijabetes, 1 (2005) (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 281326 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Omega-3 masne kiseline
(Omega-3 fatty acids)
Autori
Šatalić, Zvonimir ; Colić Barić, Irena
Izvornik
Dijabetes (1333-8404) 1
(2005);
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
omega-3 masne kiseline
(omega-3 fatty acids)
Sažetak
Jedinstvene karakteistike omega-3 masnih kiselina prvi put su postale očite u istraživanjima zdravstvenog stanja Eskima s Grenlanda čija prehrana obiluje mastima iz tuljana, kitova i ribe. Kod njih je unatoč visokom unosu masti mala učestalost koronarne bolesti srca.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija