Pregled bibliografske jedinice broj: 281221
Analiza opasnosti i sustav osiguranja zdravstvene ispravnosti polutrajnih kobasičarskih proizvoda
Analiza opasnosti i sustav osiguranja zdravstvene ispravnosti polutrajnih kobasičarskih proizvoda, 2006., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 281221 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Analiza opasnosti i sustav osiguranja zdravstvene ispravnosti polutrajnih kobasičarskih proizvoda
(Hazard analysis and system of ensuring appropriate health levels of semi-durable sausage products)
Autori
Uršulin-Trstenjak, Natalija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
20.07
Godina
2006
Stranica
128
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
HACCP; mesna industrija; kritična kontrolna točka (CCP)
(HACCP; meat industry; critical control point)
Sažetak
Cilj ovog magistarskog rada je uvođenje HACCP sustava kroz analizu opasnosti, identifikaciju kritičnih kontrolnih točaka i definiranje kontrolnih mjera u svim koracima proizvodnog procesa i primjene njegove učinkovitosti tijekom 12 mjeseci preko niza mikrobioloških analiza koje govore o prisutnosti ili odsutnosti patogenih mikroorganizama i samim time o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda polutrajnih kobasica – « ; ivanečki jeger» ; . Rezultati do kojih se došlo istraživanjem osiguravaju proizvodnju sigurne hrane što je danas cilj svake prehrambene industrije i uvjet izlaska naših proizvoda na svjetsko tržište.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija