Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 281043

Utjecaj stupnja zrelosti i prerade na čvrstoću i fenolne spojeve marmelada od smokava


Fruk, Sandra
Utjecaj stupnja zrelosti i prerade na čvrstoću i fenolne spojeve marmelada od smokava, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 281043 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj stupnja zrelosti i prerade na čvrstoću i fenolne spojeve marmelada od smokava
(Influence of ripening process and manufacture on strength and phenols substances in the marmelade of fig fruits)

Autori
Fruk, Sandra

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
09.11

Godina
2006

Stranica
78

Mentor
Levaj, Branka

Ključne riječi
čvrstoća; fenolni spojevi; flavonoidi; marmeldada od smokava; neflavonoidi; smokva; zrenje
(fig; figs fruits; flavonoids; marmelade of figs; ripening; strenght; phenols substances)

Sažetak
Smokva je lako pokvarljiva sirovina, koja se teško transportira, pa se mora osušiti ili preraditi u marmelade i džemove. U radu smo na temelju pripremljenih želea po standardnoj recepturi, istraživali optimalnu recepturu za pripremu marmeladi od smokava, koje smo zatim senzorski ocijenili te im odredili fizikalno kemijski sastav. marmelade smo radili iz smokava četiri stupnja zrelosti. U svima smo pratili promjenu čvrstoće i fenolnih spojeva tijekom zrenja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058026

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Levaj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Fruk, Sandra
Utjecaj stupnja zrelosti i prerade na čvrstoću i fenolne spojeve marmelada od smokava, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Fruk, S. (2006) 'Utjecaj stupnja zrelosti i prerade na čvrstoću i fenolne spojeve marmelada od smokava', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Fruk, Sandra}, year = {2006}, pages = {78}, keywords = {\v{c}vrsto\'{c}a, fenolni spojevi, flavonoidi, marmeldada od smokava, neflavonoidi, smokva, zrenje}, title = {Utjecaj stupnja zrelosti i prerade na \v{c}vrsto\'{c}u i fenolne spojeve marmelada od smokava}, keyword = {\v{c}vrsto\'{c}a, fenolni spojevi, flavonoidi, marmeldada od smokava, neflavonoidi, smokva, zrenje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Fruk, Sandra}, year = {2006}, pages = {78}, keywords = {fig, figs fruits, flavonoids, marmelade of figs, ripening, strenght, phenols substances}, title = {Influence of ripening process and manufacture on strength and phenols substances in the marmelade of fig fruits}, keyword = {fig, figs fruits, flavonoids, marmelade of figs, ripening, strenght, phenols substances}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font