Pregled bibliografske jedinice broj: 280904
Validacija dviju titracijskih analitičkih metoda
Validacija dviju titracijskih analitičkih metoda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 280904 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Validacija dviju titracijskih analitičkih metoda
(Validation of two analytical titration methods)
Autori
Švenda, Karolina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
29.09
Godina
2006
Stranica
79
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
metoda po Mohru; parametri validacije; SO2; titracija; validacija analitičke metode
(method characteristic; Mohr's method; SO2; titration; validation of analytical method)
Sažetak
Cilj ovog rada je bio validirati dvije analitičke metode: metodu određivanja NaCl po Mohru i metodu određivanja količine ukupnog SO2. Navedene metode su titracijske i koriste se u određivanju NaCl i SO2 u gotovim proizvodima prehrambene industrije (konditorske). Validacija metoda je provedena na uzorcima slanih štapića, slanih pereca, Paris čajnog peciva, Princeza čajnog peciva, Piknik keksa i Petit Beurre-a. Prilikom validacije su provjereni slijedeći parametri: preciznost, linearnost te su prikazani izvori mjerne nesigurnosti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0058018
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Nada Vahčić
(mentor)