Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 280860

Stabilnost kvalitete Bc sorata ozime pšenice u različitim proizvodnim uvjetima


Ikić, Ivica; Mlinar, Rade; Tomasović, Slobodan
Stabilnost kvalitete Bc sorata ozime pšenice u različitim proizvodnim uvjetima // ozime pšenice u različitim proizvodnim uvjetima Izvornik: Zbornik / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006. str. 189-190 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 280860 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Stabilnost kvalitete Bc sorata ozime pšenice u različitim proizvodnim uvjetima
(Stability of quality of Bc winter wheat varieties under different growing conditions)

Autori
Ikić, Ivica ; Mlinar, Rade ; Tomasović, Slobodan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Ozime pšenice u različitim proizvodnim uvjetima Izvornik: Zbornik / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006, 189-190

Skup
41. hrvatski & 1. međunarodni znanstveni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 13.02.2006. - 17.02.2006

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
kvaliteta; makropokusi; ozima pšenica
(large-scale trials; quality; winter wheat)

Sažetak
Reološka kvaliteta Bc sorata ozime pšenice Zdenke, Mihelce i Aure analizirana je u makropokusima na lokacijama Vinkovci, Belje i Kutjevo tijekom triju vegetacijskih godina (2001/2002., 2002/2003., 2003/2004.). Provedeno ispitivanje u laboratorijima tih tvrtki obuhvaća slijedeća svojstva kakvoće: sadržaj vlažnog ljepka te farinografske i ekstenzografske pokazatelje. Dobivene reološke vrijednosti Zdenke, Mihelce i Aure potvrđuju da se u tim sortama akumulirao visok genetski potencijal za stabilnu tehnološku kvalitetu zrna i brašna. Korištenje brašna navedenih sorata pridonosi povećanju vrijednosti pekarskih proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
0106003

Ustanove:
Bc Institut za oplemenjivanje i proizvodnju bilja, d.d.


Citiraj ovu publikaciju:

Ikić, Ivica; Mlinar, Rade; Tomasović, Slobodan
Stabilnost kvalitete Bc sorata ozime pšenice u različitim proizvodnim uvjetima // ozime pšenice u različitim proizvodnim uvjetima Izvornik: Zbornik / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006. str. 189-190 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Ikić, I., Mlinar, R. & Tomasović, S. (2006) Stabilnost kvalitete Bc sorata ozime pšenice u različitim proizvodnim uvjetima. U: Jovanovac, S. & Kovačević, V. (ur.)ozime pšenice u različitim proizvodnim uvjetima Izvornik: Zbornik.
@article{article, author = {Iki\'{c}, Ivica and Mlinar, Rade and Tomasovi\'{c}, Slobodan}, year = {2006}, pages = {189-190}, keywords = {kvaliteta, makropokusi, ozima p\v{s}enica}, title = {Stabilnost kvalitete Bc sorata ozime p\v{s}enice u razli\v{c}itim proizvodnim uvjetima}, keyword = {kvaliteta, makropokusi, ozima p\v{s}enica}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Iki\'{c}, Ivica and Mlinar, Rade and Tomasovi\'{c}, Slobodan}, year = {2006}, pages = {189-190}, keywords = {large-scale trials, quality, winter wheat}, title = {Stability of quality of Bc winter wheat varieties under different growing conditions}, keyword = {large-scale trials, quality, winter wheat}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font