Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 268233

Utjecaj ambalažnog materijala, metode pakiranja i uvjeta čuvanja na trajnost pilećih hrenovki


Tovunac, Ivan
Utjecaj ambalažnog materijala, metode pakiranja i uvjeta čuvanja na trajnost pilećih hrenovki, 2006., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb


CROSBI ID: 268233 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj ambalažnog materijala, metode pakiranja i uvjeta čuvanja na trajnost pilećih hrenovki
(Effects of packaging material, methods and storage conditions on the shelf life of chicken frankfurters)

Autori
Tovunac, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki

Mjesto
Zagreb

Datum
03.11

Godina
2006

Stranica
74

Mentor
Galić, Kata

Ključne riječi
Ambalažni materijali; Modificirana atmosfera; Pileće hrenovke; Trajnost; Vakuum pakiranje.
(Chicken frankfurters; Modified atmosphere; Packaging materials; Packaging methods; Shelf life; Vacuum packaging)

Sažetak
Cilj ovog rada je bilo utvrđivanje trajnosti pilećih hrenovki pakiranih u vakuumu i u zaštićenoj atmosferi (modificiranoj atmosferi, MA) tijekom čuvanja na različitim temperaturama (0o – 4oC i 4o – 8oC). U tu svrhu su uzeti i istraživani uzorci iz redovite proizvodnje i uzorci uz dodatak laktata (3%). Za vakuum pakiranje korištena su dva ambalažna materijala u obliku vrećice i termoskupljajućeg omota. Za MA pakiranje, u smjesi plinova od 70 % N2 i 30 % CO2, korištena je kombinacija materijala za izradu zdjelice i pokrovnog filma. Najveća trajnost (54 dana) postignuta je kod pilećih hrenovki, s laktatom i bez laktata, pakiranih u modificiranoj atmosfreri i čuvanih pri temperaturi od 0o – 4oC.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058004

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Tovunac, Ivan
Utjecaj ambalažnog materijala, metode pakiranja i uvjeta čuvanja na trajnost pilećih hrenovki, 2006., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
Tovunac, I. (2006) 'Utjecaj ambalažnog materijala, metode pakiranja i uvjeta čuvanja na trajnost pilećih hrenovki', magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Tovunac, Ivan}, year = {2006}, pages = {74}, keywords = {Ambala\v{z}ni materijali, Modificirana atmosfera, Pile\'{c}e hrenovke, Trajnost, Vakuum pakiranje.}, title = {Utjecaj ambala\v{z}nog materijala, metode pakiranja i uvjeta \v{c}uvanja na trajnost pile\'{c}ih hrenovki}, keyword = {Ambala\v{z}ni materijali, Modificirana atmosfera, Pile\'{c}e hrenovke, Trajnost, Vakuum pakiranje.}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Tovunac, Ivan}, year = {2006}, pages = {74}, keywords = {Chicken frankfurters, Modified atmosphere, Packaging materials, Packaging methods, Shelf life, Vacuum packaging}, title = {Effects of packaging material, methods and storage conditions on the shelf life of chicken frankfurters}, keyword = {Chicken frankfurters, Modified atmosphere, Packaging materials, Packaging methods, Shelf life, Vacuum packaging}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font