Pregled bibliografske jedinice broj: 266750
Riba u prehrani i prevencija ateroskleroze
Riba u prehrani i prevencija ateroskleroze // Prevencija ateroskleroze : utjecaj prehrane : zbornik radova sa Znanstvenog skupa održanog 14. travnja 2003. u Zagrebu / Reiner, Željko (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2006. str. 41-50
CROSBI ID: 266750 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Riba u prehrani i prevencija ateroskleroze
(Fish consumption and prevention of atherosclerosis)
Autori
Reiner, Željko ; Tedeschi-Reiner, Eugenia
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, pregledni
Knjiga
Prevencija ateroskleroze : utjecaj prehrane : zbornik radova sa Znanstvenog skupa održanog 14. travnja 2003. u Zagrebu
Urednik/ci
Reiner, Željko
Izdavač
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU)
Grad
Zagreb
Godina
2006
Raspon stranica
41-50
ISBN
953-154-702-5
Ključne riječi
ribe, višestruko nezasićene masne kiseline, ateroskleroza
(fish, PUFA, atherosclerosis)
Sažetak
U poglavlju su podrobno prikazani rezultati svih do sada objavljenih istraživanja o konzumiranju riba i kardiovaskularnim bolestima, a posebno o mehanizmima djelovanja omega-3 masnih kiselina, uključujući i najnovije spoznaje.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kliničke medicinske znanosti
POVEZANOST RADA