Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 263453

Senzorska analiza u razvoju novog proizvoda aromatizirane vode


Gajari, Aleksandra
Senzorska analiza u razvoju novog proizvoda aromatizirane vode, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 263453 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Senzorska analiza u razvoju novog proizvoda aromatizirane vode
(Sensory evaluation in developing of new product of aromatized water)

Autori
Gajari, Aleksandra

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
08.03

Godina
2006

Stranica
39

Mentor
Perl Pirički, Antonija

Ključne riječi
aromatizirana voda; metoda profila okusa
(aromatized water; taste profile method)

Sažetak
Cilj ovoga rada bio je razviti novu aromatiziranu vodu za piće. Senzorska procjena uzoraka provodila se metodom profila okusa. Ova metoda ubraja se u deskriptivne metode kojima se nastoje identificirati i kvantificirati senzorske karakteristike proizvoda. U procjeni senzorskih karakteristika sudjelovala je panel skupina koja se sastojala od 7 treniranih senzorskih analitičara čiji je zadatak bio odabrati onu aromu koja je najbolje odgovarala aromatiziranoj vodi s okusom jagode (aroma lubenice, rabarbare, ploda bazge, cvijeta bazge, kivija i višnje). Senzorska procjena obuhvatila je 3 skupine testova pomoću kojih je bio odabran uzorak aromatizirane vode s okusom jagode i lubenice uz dodatke različitih nutrijenata (fruktoze u koncentraciji 25 g/l ; limunske kiseline u koncentraciji 1, 45 g/l ; te arome lubenice u koncentraciji 0, 15 g/l i arome jagode u koncentraciji 0, 55 g/l).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0113003

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Antonija Perl Pirički (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Gajari, Aleksandra
Senzorska analiza u razvoju novog proizvoda aromatizirane vode, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Gajari, A. (2006) 'Senzorska analiza u razvoju novog proizvoda aromatizirane vode', diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Gajari, Aleksandra}, year = {2006}, pages = {39}, keywords = {aromatizirana voda, metoda profila okusa}, title = {Senzorska analiza u razvoju novog proizvoda aromatizirane vode}, keyword = {aromatizirana voda, metoda profila okusa}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Gajari, Aleksandra}, year = {2006}, pages = {39}, keywords = {aromatized water, taste profile method}, title = {Sensory evaluation in developing of new product of aromatized water}, keyword = {aromatized water, taste profile method}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font