Pregled bibliografske jedinice broj: 262137
Osnove senzorske procjene hrane
Osnove senzorske procjene hrane / Mandić, Milena L (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006
CROSBI ID: 262137 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Osnove senzorske procjene hrane
(Basis of sensory evaluation of food)
Autori
Mandić, Milena L ; Perl Pirički, Antonija
Vrsta obrazovnog materijala
Udžbenik (visokoškolsko obrazovanje)
Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Grad
Osijek
Godina
2006
Stranica
96
ISBN
953-7005-06-2
Ključne riječi
senzorska procjena ; hrana
(sensory evaluation ; food)
Sažetak
Kao znanost senzorska je analiza hrane u proteklih 60-ak godina doživjela više uspona i padova. Međutim, zadnjih 15-ak godina, globalizacijom tržišta u Europi, pridaje joj se neviđeno značenje. Neminovno je da će sličnu sudbinu doživjeti i u nas, jer će svatko tko drži do napretka poduzeća, malog, srednjeg ili velikoga, podržati uvođenje i provođenje senzorske analize. Za studente, koji će se uključiti, ili su već uključeni u prehrambenu industriju, bitno je da su informirani i da pozitivne pomake prenose dalje.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija