Pregled bibliografske jedinice broj: 248916
Određivanje koncentracije antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C u voćnim sokovima pripravljenim od svježeg voća u komparaciji s industrijski proizvedenim voćnim sokovima
Određivanje koncentracije antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C u voćnim sokovima pripravljenim od svježeg voća u komparaciji s industrijski proizvedenim voćnim sokovima, 2006., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
CROSBI ID: 248916 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje koncentracije antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C u voćnim sokovima pripravljenim od svježeg voća u komparaciji s industrijski proizvedenim voćnim sokovima
(The amount of anthocyanines, reducing sugars and vitamin C in natural fruit juices in comparison with commercial fruit juices)
Autori
Terze, Mate
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet
Mjesto
Split
Datum
18.05
Godina
2006
Stranica
41
Mentor
Bilušić, Tea
Ključne riječi
voćni sokovi; antocijani; reducirajući šećeri; vitamin C
(fruit juices; anthocyanines; reducing sugars; vitamin C)
Sažetak
Cilj ovoga rada bio je odrediti koncentraciju antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C u voćnim sokovima pripravljenim od svježih plodova jagode, trešnje, višnje, borovnice i grožđa. Udio antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C određen je i u industrijski proizvedenim voćnim sokovima od ovih vrsta voća. Na osnovu dobivenih rezultata izvršena je usporedba između različitih vrsta odabranog svježeg voća (jagoda, borovnica, višnja, trešnja, grožđe) u odnosu na koncentracije antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C, te usporedba između prirodnih i industrijski proizvedenih voćnih sokova.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA