Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 248916

Određivanje koncentracije antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C u voćnim sokovima pripravljenim od svježeg voća u komparaciji s industrijski proizvedenim voćnim sokovima


Terze, Mate
Određivanje koncentracije antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C u voćnim sokovima pripravljenim od svježeg voća u komparaciji s industrijski proizvedenim voćnim sokovima, 2006., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split


CROSBI ID: 248916 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje koncentracije antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C u voćnim sokovima pripravljenim od svježeg voća u komparaciji s industrijski proizvedenim voćnim sokovima
(The amount of anthocyanines, reducing sugars and vitamin C in natural fruit juices in comparison with commercial fruit juices)

Autori
Terze, Mate

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet

Mjesto
Split

Datum
18.05

Godina
2006

Stranica
41

Mentor
Bilušić, Tea

Ključne riječi
voćni sokovi; antocijani; reducirajući šećeri; vitamin C
(fruit juices; anthocyanines; reducing sugars; vitamin C)

Sažetak
Cilj ovoga rada bio je odrediti koncentraciju antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C u voćnim sokovima pripravljenim od svježih plodova jagode, trešnje, višnje, borovnice i grožđa. Udio antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C određen je i u industrijski proizvedenim voćnim sokovima od ovih vrsta voća. Na osnovu dobivenih rezultata izvršena je usporedba između različitih vrsta odabranog svježeg voća (jagoda, borovnica, višnja, trešnja, grožđe) u odnosu na koncentracije antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C, te usporedba između prirodnih i industrijski proizvedenih voćnih sokova.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0011003

Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Tea Bilušić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Terze, Mate
Određivanje koncentracije antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C u voćnim sokovima pripravljenim od svježeg voća u komparaciji s industrijski proizvedenim voćnim sokovima, 2006., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
Terze, M. (2006) 'Određivanje koncentracije antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C u voćnim sokovima pripravljenim od svježeg voća u komparaciji s industrijski proizvedenim voćnim sokovima', diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {Terze, Mate}, year = {2006}, pages = {41}, keywords = {vo\'{c}ni sokovi, antocijani, reduciraju\'{c}i \v{s}e\'{c}eri, vitamin C}, title = {Odre\djivanje koncentracije antocijana, reduciraju\'{c}ih \v{s}e\'{c}era i vitamina C u vo\'{c}nim sokovima pripravljenim od svje\v{z}eg vo\'{c}a u komparaciji s industrijski proizvedenim vo\'{c}nim sokovima}, keyword = {vo\'{c}ni sokovi, antocijani, reduciraju\'{c}i \v{s}e\'{c}eri, vitamin C}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Terze, Mate}, year = {2006}, pages = {41}, keywords = {fruit juices, anthocyanines, reducing sugars, vitamin C}, title = {The amount of anthocyanines, reducing sugars and vitamin C in natural fruit juices in comparison with commercial fruit juices}, keyword = {fruit juices, anthocyanines, reducing sugars, vitamin C}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font