Pregled bibliografske jedinice broj: 247428
In sacco metode određivanja razgradljivosti bjelančevina hrane
In sacco metode određivanja razgradljivosti bjelančevina hrane // Krmiva, 34 (1992), 3; 105-117 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 247428 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
In sacco metode određivanja razgradljivosti bjelančevina hrane
(In sacco method in estimation of feed protein degradibility)
Autori
Grbeša, Darko ; Černy, Tajana ; Pavić, Vesna
Izvornik
Krmiva (0023-4850) 34
(1992), 3;
105-117
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni
Ključne riječi
Značajke in sacco metoda; razgradljivost proteina; prijedlog standardne metode
(Characteristics of in sacco methods; protein degradibillity; proposition of standard in sacco method)
Sažetak
U ovom revijalno radu opsežno se raspravlja o različitim čimbenicima koji utječu na razgradljivost bjelančevina i njenu procjenu in sacco metodom. Raspravlja se o bitnim postupcima metode koji se različito provode. Unatoč široko rasprostranjene upotrebe standardna metoda još nije prihvaćena. Na temelju kritičkog pregleda literature iznosi se prijedlog standardne in sacco metode.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb