Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 247428

In sacco metode određivanja razgradljivosti bjelančevina hrane


Grbeša, Darko; Černy, Tajana; Pavić, Vesna
In sacco metode određivanja razgradljivosti bjelančevina hrane // Krmiva, 34 (1992), 3; 105-117 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)


CROSBI ID: 247428 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
In sacco metode određivanja razgradljivosti bjelančevina hrane
(In sacco method in estimation of feed protein degradibility)

Autori
Grbeša, Darko ; Černy, Tajana ; Pavić, Vesna

Izvornik
Krmiva (0023-4850) 34 (1992), 3; 105-117

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni

Ključne riječi
Značajke in sacco metoda; razgradljivost proteina; prijedlog standardne metode
(Characteristics of in sacco methods; protein degradibillity; proposition of standard in sacco method)

Sažetak
U ovom revijalno radu opsežno se raspravlja o različitim čimbenicima koji utječu na razgradljivost bjelančevina i njenu procjenu in sacco metodom. Raspravlja se o bitnim postupcima metode koji se različito provode. Unatoč široko rasprostranjene upotrebe standardna metoda još nije prihvaćena. Na temelju kritičkog pregleda literature iznosi se prijedlog standardne in sacco metode.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tajana Černy (autor)

Avatar Url Vesna Pavić (autor)

Avatar Url Darko Grbeša (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Grbeša, Darko; Černy, Tajana; Pavić, Vesna
In sacco metode određivanja razgradljivosti bjelančevina hrane // Krmiva, 34 (1992), 3; 105-117 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
Grbeša, D., Černy, T. & Pavić, V. (1992) In sacco metode određivanja razgradljivosti bjelančevina hrane. Krmiva, 34 (3), 105-117.
@article{article, author = {Grbe\v{s}a, Darko and \v{C}erny, Tajana and Pavi\'{c}, Vesna}, year = {1992}, pages = {105-117}, keywords = {Zna\v{c}ajke in sacco metoda, razgradljivost proteina, prijedlog standardne metode}, journal = {Krmiva}, volume = {34}, number = {3}, issn = {0023-4850}, title = {In sacco metode odre\djivanja razgradljivosti bjelan\v{c}evina hrane}, keyword = {Zna\v{c}ajke in sacco metoda, razgradljivost proteina, prijedlog standardne metode} }
@article{article, author = {Grbe\v{s}a, Darko and \v{C}erny, Tajana and Pavi\'{c}, Vesna}, year = {1992}, pages = {105-117}, keywords = {Characteristics of in sacco methods, protein degradibillity, proposition of standard in sacco method}, journal = {Krmiva}, volume = {34}, number = {3}, issn = {0023-4850}, title = {In sacco method in estimation of feed protein degradibility}, keyword = {Characteristics of in sacco methods, protein degradibillity, proposition of standard in sacco method} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font