Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 242457

Praćenje koncentracije laktoze u mlijeku tijekom čuvanja


Arbanas, Ivana
Praćenje koncentracije laktoze u mlijeku tijekom čuvanja, 2006., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split


CROSBI ID: 242457 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Praćenje koncentracije laktoze u mlijeku tijekom čuvanja
(Evaluation of lactose concentration during milk storage)

Autori
Arbanas, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet

Mjesto
Split

Datum
27.01

Godina
2006

Stranica
47

Mentor
Kulišić, Tea

Ključne riječi
mlijeko; laktoza; čuvanje mlijeka
(milk; lactose; milk storage)

Sažetak
Cilj ovoga rada bio je izolirati laktozu iz različitih vrsta mlijeka te pratiti promjenu njene koncentracije tijekom čuvanja uzoraka mlijeka u različitim uvjetima (na sobnoj temperaturi, na temperaturama od +4 i -20 &ordm ; ; C). Na osnovu dobivenih rezultata izvršena je usporedba između različitih vrsta mlijeka (trajno pasterizirano mlijeko, svježe mlijeko, mlijeko u prahu, svježe kravlje i kozje mlijeko) koristeći mlijeko bez laktoze kao kontrolu. Rezultati su pokazali da je promjena koncentracije laktoze u testiranim uzorcima mlijeka utjecala na smanjenje gustoće mlijeka. Promjena koncentracije laktoze u mlijeku nije utjecala na promjenu pH vrijednosti mlijeka. Promjena koncentracije laktoze u mlijeku najviše je bila izražena tijekom perioda čuvanja mlijeka pri sobnoj temperaturi.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0011003

Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split


Citiraj ovu publikaciju:

Arbanas, Ivana
Praćenje koncentracije laktoze u mlijeku tijekom čuvanja, 2006., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
Arbanas, I. (2006) 'Praćenje koncentracije laktoze u mlijeku tijekom čuvanja', diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {Arbanas, Ivana}, year = {2006}, pages = {47}, keywords = {mlijeko, laktoza, \v{c}uvanje mlijeka}, title = {Pra\'{c}enje koncentracije laktoze u mlijeku tijekom \v{c}uvanja}, keyword = {mlijeko, laktoza, \v{c}uvanje mlijeka}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Arbanas, Ivana}, year = {2006}, pages = {47}, keywords = {milk, lactose, milk storage}, title = {Evaluation of lactose concentration during milk storage}, keyword = {milk, lactose, milk storage}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font