Pregled bibliografske jedinice broj: 239590
Utjecaj sušenja plodova šljive na sadržaj fenola
Utjecaj sušenja plodova šljive na sadržaj fenola // Proceedings of the 34. International Symposium on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Hinus, 2006. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, pp prezentacija, znanstveni)
CROSBI ID: 239590 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj sušenja plodova šljive na sadržaj fenola
(Influence of drying process on contents of phenols in plum)
Autori
Sito, Stjepan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, znanstveni
Izvornik
Proceedings of the 34. International Symposium on Agricultural Engineering
/ Košutić, Silvio - Zagreb : Hinus, 2006
Skup
Proceedings of the 34. International Symposium on Agricultural Engineering
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 21.02.2006. - 24.02.2006
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
šljiva; sušenje; fenoli
(plum fruit; drying; phenols)
Sažetak
Na prezentaciji su prikazane osnovne karakteristike triju sorti šljiva (Bistrica, Stanley i Čačanka rodna). Prikazana je krivulja sušenja plodova šljive kao i sadržaj fenolnih spojeva prije i poslije sušenja plodova za svaku sortu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA