Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 233709

Identifikacija i uloga prekursora u tvorbi arome vina sorte Malvazija istarska


Kovačević Ganić, Karin
Identifikacija i uloga prekursora u tvorbi arome vina sorte Malvazija istarska, 2005., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 233709 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Identifikacija i uloga prekursora u tvorbi arome vina sorte Malvazija istarska
(Aroma precursors of Malvasia istriana wine)

Autori
Kovačević Ganić, Karin

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, doktorska disertacija

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
21.12

Godina
2005

Stranica
181

Mentor
Lovrić, Tomislav

Ključne riječi
aminokiseline; fenolni spojevi; Malvazija istarska; plinska kromatografija; prekursori arome; tekućinska kromatografija; tvari arome
(amino acids; aroma compouns; aroma precursors; GC; HPLC; Malvasia istriana; phenolic compounds)

Sažetak
Cilj rada bio je ispitati utjecaj lozne podloge (Kober 5BB i 420A), opterećenja - definiranog brojem pupova po trsu (20, 30 i 40) i stupnja zrelosti (rani, normalni i kasni termin berbe) na udjel prekursora arome (aminokiselina i fenolnih kiselina) u moštu i vinu sorte Malvazija istarska te utvrditi njihov utjecaj na formiranje tvari arome tijekom vinifikacije i dozrijevanja vina. Rezultati su pokazali da postoji korelacija između određenih aminokiselina, fenolnih kiselina i tvari arome

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058017

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Karin Kovačević-Ganić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kovačević Ganić, Karin
Identifikacija i uloga prekursora u tvorbi arome vina sorte Malvazija istarska, 2005., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Kovačević Ganić, K. (2005) 'Identifikacija i uloga prekursora u tvorbi arome vina sorte Malvazija istarska', doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kova\v{c}evi\'{c} Gani\'{c}, Karin}, year = {2005}, pages = {181}, keywords = {aminokiseline, fenolni spojevi, Malvazija istarska, plinska kromatografija, prekursori arome, teku\'{c}inska kromatografija, tvari arome}, title = {Identifikacija i uloga prekursora u tvorbi arome vina sorte Malvazija istarska}, keyword = {aminokiseline, fenolni spojevi, Malvazija istarska, plinska kromatografija, prekursori arome, teku\'{c}inska kromatografija, tvari arome}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kova\v{c}evi\'{c} Gani\'{c}, Karin}, year = {2005}, pages = {181}, keywords = {amino acids, aroma compouns, aroma precursors, GC, HPLC, Malvasia istriana, phenolic compounds}, title = {Aroma precursors of Malvasia istriana wine}, keyword = {amino acids, aroma compouns, aroma precursors, GC, HPLC, Malvasia istriana, phenolic compounds}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font