Pregled bibliografske jedinice broj: 233709
Identifikacija i uloga prekursora u tvorbi arome vina sorte Malvazija istarska
Identifikacija i uloga prekursora u tvorbi arome vina sorte Malvazija istarska, 2005., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 233709 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Identifikacija i uloga prekursora u tvorbi arome vina sorte Malvazija istarska
(Aroma precursors of Malvasia istriana wine)
Autori
Kovačević Ganić, Karin
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, doktorska disertacija
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
21.12
Godina
2005
Stranica
181
Mentor
Lovrić, Tomislav
Ključne riječi
aminokiseline; fenolni spojevi; Malvazija istarska; plinska kromatografija; prekursori arome; tekućinska kromatografija; tvari arome
(amino acids; aroma compouns; aroma precursors; GC; HPLC; Malvasia istriana; phenolic compounds)
Sažetak
Cilj rada bio je ispitati utjecaj lozne podloge (Kober 5BB i 420A), opterećenja - definiranog brojem pupova po trsu (20, 30 i 40) i stupnja zrelosti (rani, normalni i kasni termin berbe) na udjel prekursora arome (aminokiselina i fenolnih kiselina) u moštu i vinu sorte Malvazija istarska te utvrditi njihov utjecaj na formiranje tvari arome tijekom vinifikacije i dozrijevanja vina. Rezultati su pokazali da postoji korelacija između određenih aminokiselina, fenolnih kiselina i tvari arome
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0058017
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Karin Kovačević-Ganić
(autor)