Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 223285

Određivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svježoj i prerađenoj pulpi mandarina i klementina


Jagar, Iva
Određivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svježoj i prerađenoj pulpi mandarina i klementina, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 223285 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svježoj i prerađenoj pulpi mandarina i klementina
(Investigation of flavanone glycosides and polimetoxylated flavones in raw and processed pulp of mandarin and clementine)

Autori
Jagar, Iva

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
07.10

Godina
2005

Stranica
66

Mentor
Levaj, Branka

Neposredni voditelj
Dragović-Uzelac, Verica

Ključne riječi
flavanon glikozidi; klementina; mandarina; polifenolni spojevi; polimetoksi flavoni
(clementine; mandarin; flavanone glycosides; polyfenols; polymetoxilated flavones)

Sažetak
U četiri sorte mandarina (Citrus Unshiu Marcovich Saigon, Citrus Unshiu Marcovich Owari, Citrus Clementine Corsica SRA 63 i Citrus Clementine Hernandinas) određivani su flavanon glikozidi (FG) i polimetoksi flavoni (PMF). Također je ispitivana stabilnost flavanon glikozida i polimetoksi flavona prilikom prerade mandarina u sokove i džemove. Ispitivane pulpe od flavanon glikozida sadrže narirutin, hesperidin, naringin, poncirin i didimin, a od polimetoksi flavona sinensetin, nobiletin i tangeretin. Tijekom prerade u sok, količina flavanon glikozida i polimetoksi flavona bila je relativno stabilna, dok se prilikom prerade u džem smanjila.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0058026

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Verica Dragović-Uzelac (mentor)

Avatar Url Branka Levaj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jagar, Iva
Određivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svježoj i prerađenoj pulpi mandarina i klementina, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Jagar, I. (2005) 'Određivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svježoj i prerađenoj pulpi mandarina i klementina', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jagar, Iva}, year = {2005}, pages = {66}, keywords = {flavanon glikozidi, klementina, mandarina, polifenolni spojevi, polimetoksi flavoni}, title = {Odre\djivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svje\v{z}oj i prera\djenoj pulpi mandarina i klementina}, keyword = {flavanon glikozidi, klementina, mandarina, polifenolni spojevi, polimetoksi flavoni}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jagar, Iva}, year = {2005}, pages = {66}, keywords = {clementine, mandarin, flavanone glycosides, polyfenols, polymetoxilated flavones}, title = {Investigation of flavanone glycosides and polimetoxylated flavones in raw and processed pulp of mandarin and clementine}, keyword = {clementine, mandarin, flavanone glycosides, polyfenols, polymetoxilated flavones}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font