Pregled bibliografske jedinice broj: 206885
Uloga i zastupljenost ribe u prehrani
Uloga i zastupljenost ribe u prehrani // Skup stručnog usavršavanja u okviru 10. državnog natjecanja u kuhanju fiš paprikaša
Osijek, Hrvatska, 2005. (pozvano predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)
CROSBI ID: 206885 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Uloga i zastupljenost ribe u prehrani
(Role and occurrence of fish in human nutrition)
Autori
Mandić, Milena L.
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni
Skup
Skup stručnog usavršavanja u okviru 10. državnog natjecanja u kuhanju fiš paprikaša
Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 14.10.2005. - 15.10.2005
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
riba; prehrana
(fish; nutrition)
Sažetak
U piramidi pravilne prehrane riba zauzima znacajno mjesto, ali potrosnja u Hrvatskoj je manja od 5 kg/osoba/godina. Edukacijom strucnjaka i pucanstva treba poraditi da se potrosnja ove visokovrijedne namirnice poveca, bar do prosjeka u zemljama u razvoju (9 kg/osoba/godina), a u krajnjosti cilj treba biti i 20-30 kg kg/osoba/godina.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA