Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 206752

Prehrana, zdravlje i turizam


Avelini Holjevac, Ivanka; Varljen, Jadranka
Prehrana, zdravlje i turizam // Knjiga izlaganja na znanstvenom skupu "Zdravstveni i lječilišni turizam - metode i programi" / Ivanišević, Goran (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 2005. str. 54-62 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 206752 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Prehrana, zdravlje i turizam
(Nutrition, health and tourism)

Autori
Avelini Holjevac, Ivanka ; Varljen, Jadranka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Knjiga izlaganja na znanstvenom skupu "Zdravstveni i lječilišni turizam - metode i programi" / Ivanišević, Goran - Zagreb : Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 2005, 54-62

Skup
Zdravstveni i lječilišni turizam - metode i programi

Mjesto i datum
Veli Lošinj, Hrvatska, 09.09.2005. - 11.09.2005

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
turizam; gastronomija; prehrana; zdravlje; ekonomija
(tourism; gastronomy; nutrition; health; economy)

Sažetak
Prehrana i turizam dva su područja sve većeg znanstvenog interesa različitih znanosti. Povezuje ih predmet istraživanja - prehrana čovjeka - turista - putnika, njegove potrebe, želje i očekivanja koje se stalno mijenjaju i sve su veće. Ovaj rad naglašava značaj interdisciplinarnosti istraživanja dvaju znanstvenih područja, biokemije i ekonomije turizma. Karika koja ih povezuje je hrana i prehrana. Cilj ovoga rada je ukazati na potrebu povezivanja saznanja iz područja biokemije, ekonomije i prehrane turista. Njihova zajednička istraživanja mogu doprinijeti održavanju zdravlja i produženju života čovjeka te većem zadovoljstvu turista. Rezultati istraživanja slue povećanju kvalitete života čovjeka, kvalitete turističke ponude te ekonomskih efekata turizma. Turizam ili "industrija bez dima" ili "industrija slobodnog vremena" bit će jedna od najvećih svjetskih industrija ovoga stoljeća, a gastronomija i prehrana turista sve su važniji elementi kvalitete turističke ponude.

Izvorni jezik
Hrvatski, engleski

Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
0062045

Ustanove:
Medicinski fakultet, Rijeka,
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija


Citiraj ovu publikaciju:

Avelini Holjevac, Ivanka; Varljen, Jadranka
Prehrana, zdravlje i turizam // Knjiga izlaganja na znanstvenom skupu "Zdravstveni i lječilišni turizam - metode i programi" / Ivanišević, Goran (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 2005. str. 54-62 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Avelini Holjevac, I. & Varljen, J. (2005) Prehrana, zdravlje i turizam. U: Ivanišević, G. (ur.)Knjiga izlaganja na znanstvenom skupu "Zdravstveni i lječilišni turizam - metode i programi".
@article{article, author = {Avelini Holjevac, Ivanka and Varljen, Jadranka}, editor = {Ivani\v{s}evi\'{c}, G.}, year = {2005}, pages = {54-62}, keywords = {turizam, gastronomija, prehrana, zdravlje, ekonomija}, title = {Prehrana, zdravlje i turizam}, keyword = {turizam, gastronomija, prehrana, zdravlje, ekonomija}, publisher = {Akademija medicinskih znanosti Hrvatske}, publisherplace = {Veli Lo\v{s}inj, Hrvatska} }
@article{article, author = {Avelini Holjevac, Ivanka and Varljen, Jadranka}, editor = {Ivani\v{s}evi\'{c}, G.}, year = {2005}, pages = {54-62}, keywords = {tourism, gastronomy, nutrition, health, economy}, title = {Nutrition, health and tourism}, keyword = {tourism, gastronomy, nutrition, health, economy}, publisher = {Akademija medicinskih znanosti Hrvatske}, publisherplace = {Veli Lo\v{s}inj, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font