Pregled bibliografske jedinice broj: 206711
Bakteriologija u biotehnologiji-knjiga druga-dio II.
Bakteriologija u biotehnologiji-knjiga druga-dio II. / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb: Kugler, 2005
CROSBI ID: 206711 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Bakteriologija u biotehnologiji-knjiga druga-dio II.
(Bacteriology in biotechnology-second book-part II.)
Autori
Duraković, Senadin ; Redžepović, Sulejman ; Duraković, Lejla
Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)
Izdavač
Kugler
Grad
Zagreb
Godina
2005
Stranica
537
ISBN
953-7027-13-10
Ključne riječi
Arhebakterije; rast; metabolizam; inhibicija
(Archaeobacteria; growth; metabolism; inhibition)
Sažetak
Ovaj udžbenik obaseže četrdeset i jedno poglavlje u koja je uklopljeno svako glavno područje bakteriologije. Dijelovi "Patogene bakterije podrijetla iz hrane" osiguravaju razumijevanje patogenosti bakterija na molekulskoj razini u sklopu njihovih mehanizama patogenosti, toleranciju na postupke zaštite namirnica i krme, a i osnovne informacije o svakoj metaboličkoj osobini bakterija, simptomima bolesti i zajedničkom obitavalištu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
0058020
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb,
Agronomski fakultet, Zagreb